Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά σε εξέλιξη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το νησί της Ρόδου

Σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης κηρύ­χθη­κε όλο το νησί της Ρόδου, με από­φα­ση της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Πολι­τι­κής Προστασίας.

Εκτός της Δημο­τι­κής Ενό­τη­τας Νότιας Ρόδου, που πλήτ­τε­ται από την κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά, απο­φα­σί­στη­κε να κηρυ­χθούν σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης και οι Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες Ρόδου, Καλ­λι­θέ­ας, Ιαλυ­σού, Πετα­λού­δων, Αφά­ντου και Αρχαγγέλου.

Όσον αφο­ρά το πύρι­νο μέτω­πο, για 9η ημέ­ρα συνε­χί­ζε­ται η μάχη για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς στο νησί της Ρόδου. Στο επί­κε­ντρο των προ­σπα­θειών πυρό­σβε­σης τα χωριά Μαλώ­να, Βατί και η περιο­χή του Γεν­να­δί­ου. ¨ομως με τον καύ­σω­να να «χτυ­πά κόκ­κι­νο», τα πράγ­μα­τα δεν είμαι καθό­λου αισιόδοξα.

Σε όλη τη διάρ­κεια της νύχτας κάτοι­κοι, με ό,τι μέσα διέ­θε­ταν, ομά­δες εθε­λο­ντών και πυρο­σβέ­στες κατά­φε­ραν να απο­τρέ­ψουν την επέ­κτα­ση της φωτιάς.

Γεμά­τοι οργή και από­γνω­ση, οι κάτοι­κοι συνε­χί­ζουν να δίνουν τη μάχη για να σώσουν τα σπί­τια, τις περιου­σί­ες και ό,τι έχει απο­μεί­νει από τις δασι­κές εκτά­σεις της περιο­χής, καταγ­γέλ­λο­ντας την κυβέρ­νη­ση για την έλλει­ψη πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων, μέσων και υπο­δο­μών, καθώς και την έλλει­ψη συντο­νι­σμού στην κατάσβεση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο