Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στην Πάρνηθα: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς – Διαχειρίσιμες οι διάσπαρτες εστίες στο Στείρι Βοιωτίας

Σημα­ντι­κά βελ­τιω­μέ­νη είναι η εικό­να της πυρ­κα­γιάς στην Πάρ­νη­θα, καθώς οι άνε­μοι έχουν πέσει, με απο­τέ­λε­σμα να διευ­κο­λύ­νο­νται οι προ­σπά­θειες κατά­σβε­σης της Πυρο­σβε­στι­κής, που πλέ­ον επι­κε­ντρώ­νο­νται σε ένα μικρό ενερ­γό μέτω­πο νοτιο­δυ­τι­κά στο Φρού­ριο της Φυλής.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή κατά την διάρ­κεια της νύχτας σημειώ­θη­καν κάποιες ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις, οι οποί­ες όμως ήταν χαμη­λό­τε­ρης έντα­σης σε σχέ­ση με αυτές που έγι­ναν τα ξημε­ρώ­μα­τα της Πέμ­πτης, και αντι­με­τω­πί­στη­καν άμε­σα από τις ισχυ­ρές επί­γειες δυνά­μεις που συνέ­χι­ζαν να επι­χει­ρούν όλο το βράδυ.

Ειδι­κό­τε­ρα στην Πάρ­νη­θα συνε­χί­ζουν να επι­χει­ρούν 260 πυρο­σβέ­στες με 13 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 77 οχή­μα­τα, ενώ με το πρώ­το φως της ημέ­ρας ξεκί­νη­σαν να πραγ­μα­το­ποιούν ρίψεις νερού 8 αερο­σκά­φη και 5 ελικόπτερα.

Βελ­τιω­μέ­νη είναι και η εικό­να της πυρ­κα­γιάς στη Βοιω­τία όπου σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή το μέτω­πο που απα­σχο­λεί αυτή την στιγ­μή είναι στη Υλί­κη, ενώ υπάρ­χουν διά­σπαρ­τες εστί­ες στο Στεί­ρι, οι οποί­ες όμως φαί­νε­ται να είναι διαχειρίσιμες.

Σε ποιες περιο­χές υπάρ­χει πολύ υψη­λός κίν­δυ­νος πυρκαγιάς

Πολύ υψη­λός κίν­δυ­νος πυρ­κα­γιάς (κατη­γο­ρία κιν­δύ­νου 4) προ­βλέ­πε­ται σήμε­ρα Παρα­σκευή 25 Αυγού­στου για δύο περι­φέ­ρειες της χώρας, σύμ­φω­να με τον Χάρ­τη Πρό­βλε­ψης Κιν­δύ­νου Πυρ­κα­γιάς που εκδί­δει η γενι­κή γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας του υπουρ­γεί­ου Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας (civilprotection.gov.gr).

Ειδι­κό­τε­ρα, πολύ υψη­λός κίν­δυ­νος πυρ­κα­γιάς προ­βλέ­πε­ται σήμε­ρα για τις εξής περιοχές:

- Περι­φέ­ρεια Στε­ρε­άς Ελλά­δας (ΠΕ Βοιω­τί­ας, ΠΕ Εύβοιας)

- Περι­φέ­ρεια Αττικής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο