Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφη μελισσοκόμος ως υπαίτιος της πυρκαγιάς

Συνε­λή­φθη τελι­κά ο 63χρονος αλβα­νι­κής κατα­γω­γής μελισ­σο­κό­μος ως υπαί­τιος για την φωτιά που εκδη­λώ­θη­κε το μεση­μέ­ρι στην Στα­μά­τα και επε­κτά­θη­κε απει­λη­τι­κά σε Διό­νυ­σο και Ροδόπολη.

Ανα­κρι­τι­κοί υπάλ­λη­λοι του τμή­μα­τος διεύ­θυν­σης αντι­με­τώ­πι­σης εγκλη­μά­των εμπρη­σμού της Πυρο­σβε­στι­κής σχη­μά­τι­σαν εις βάρος του δικο­γρα­φία για εμπρη­σμό εξ αμελείας.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι ο ίδιος απο­δέ­χε­ται ότι τα μελίσ­σια του βρί­σκο­νται σε αυτό το σημείο, αρνεί­ται ωστό­σο την υπαι­τιό­τη­τα του ως προς την πρό­κλη­ση της πυρκαγιάς.

Οι αρχές απο­δί­δουν σε εμπρη­σμό την πυρ­κα­γιά που ξεκί­νη­σε σε σημείο κοντά στο νεκρο­τα­φείο της Στα­μά­τας και επε­κτά­θη­κε γρή­γο­ρα στη Ροδό­πο­λη και τον Διόνυσο.

Προη­γου­μέ­νως είχε γίνει γνω­στό ότι ανα­ζη­τεί­το ένας μελισ­σο­κό­μος ως ο υπ’ αριθ­μόν ένα ύπο­πτος, καθώς εκτι­μά­ται ότι η φωτιά ξεκί­νη­σε από μελίσ­σια. Εντο­πί­στη­καν μάλι­στα στο σημείο καπνι­στή­ρια και άλλα σύνερ­γα.  Ο 63χρονος μελισ­σο­κό­μος προ­σή­χθη λίγη ώρα αργότερα.

Νωρί­τε­ρα, ελεύ­θε­ροι αφέ­θη­καν τέσ­σε­ρις μελισ­σο­κό­μοι που είχαν προ­σα­χθεί, καθώς δεν είχαν καμία σχέ­ση με τη φωτιά.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο