Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιλιάδες Ισραηλινοί ξανά στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Νετανιάχου

Χιλιά­δες Ισραη­λι­νοί βγή­καν ξανά σήμε­ρα στους δρό­μους ισραη­λι­νών πόλε­ων για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν κατά της ακρο­δε­ξιάς κυβέρ­νη­σης του πρω­θυ­πουρ­γού Μπε­νια­μίν Νετανιάχου.

Στο Τελ Αβίβ, δια­δη­λω­τές ζήτη­σαν διε­ξα­γω­γή πρό­ω­ρων εκλο­γών καθώς και την απε­λευ­θέ­ρω­ση των ομή­ρων που συνε­χί­ζει να κρα­τά η Χαμάς στη Γάζα.

Δια­δη­λώ­σεις πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν επί­σης και σε άλλες πόλεις, όπως την Ιερου­σα­λήμ και τη Χάιφα.

Μια γυναί­κα που είχε πια­στεί όμη­ρος και αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρη στο πλαί­σιο μιας συμ­φω­νί­ας Χαμάς/Ισραήλ και της οποί­ας ο σύζυ­γος κρα­τεί­ται ακό­μη στη Γάζα, μίλη­σε στη δια­δή­λω­ση στο Τελ Αβίβ, ζητώ­ντας από τον Νετα­νιά­χου την απε­λευ­θέ­ρω­ση των ομή­ρων. «Φέρ­τε τους πίσω!», είπε.

Η γυναί­κα κάλε­σε τον πρω­θυ­πουρ­γό να δώσει στην ισραη­λι­νή δια­πραγ­μα­τευ­τι­κή ομά­δα «ευρεία εντο­λή» στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για μια συμ­φω­νία για την απε­λευ­θέ­ρω­ση των υπό­λοι­πων ομή­ρων με αντάλ­λαγ­μα μια κατά­παυ­ση του πυρός στον πόλε­μο στη Λωρί­δα της Γάζας και την απε­λευ­θέ­ρω­ση Παλαι­στι­νί­ων φυλα­κι­σμέ­νων. «Μην γυρί­σε­τε πίσω χωρίς μια συμ­φω­νία, φέρ­τε πίσω τα αγα­πη­μέ­να μας πρό­σω­πα», είπε.

Σύμ­φω­να με τον ισραη­λι­νό ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό πρα­κτο­ρείο ynet, ένας πρώ­ην επι­κε­φα­λής των υπη­ρε­σιών στρα­τιω­τι­κών πλη­ρο­φο­ριών, ο Άμος Μάλ­κα, κάλε­σε τον Νετα­νιά­χου να παραι­τη­θεί. «Η κυβέρ­νη­ση θυσιά­ζει τους ομή­ρους, απο­μο­νώ­νει το Ισρα­ήλ και ενι­σχύ­ει τη Χαμάς», ανέ­φε­ρε σε μια δια­δή­λω­ση στην Καισάρεια.

Αντί­πα­λοι της κυβέρ­νη­σης σχε­διά­ζουν μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις στην Ιερου­σα­λήμ από σήμε­ρα Κυρια­κή και τις επό­με­νες μέρες.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο