Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χούτι: Ασφαλής η ναυσιπλοΐα – Χτυπάμε μόνο ισραηλινά πλοία — Φέρεται να χτυπήθηκε αμερικανικό πλοίο

Το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Al Masirah TV των Χού­τι επι­κα­λεί­ται πηγή των ναυ­τι­κών δυνά­με­ων της αντάρ­τι­κης ομά­δας, η οποία επα­να­λαμ­βά­νει ότι δεν θα στο­χεύ­σουν εμπο­ρι­κά πλοία που δεν συν­δέ­ο­νται με το Ισραήλ.

«Η ναυ­σι­πλο­ΐα είναι ασφα­λής» στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα, την Αρα­βι­κή Θάλασ­σα και το στε­νό Bab al-Mandab «εκτός από τα ισραη­λι­νά πλοία ή εκεί­να που κατευ­θύ­νο­νται σε κατε­χό­με­να παλαι­στι­νια­κά λιμά­νια», λέει η πηγή.

«Θα συνε­χί­σου­με την απο­τρο­πή των ισραη­λι­νών πλοί­ων ή εκεί­νων που κατευ­θύ­νο­νται σε κατε­χό­με­να παλαι­στι­νια­κά λιμά­νια μέχρι το τέλος της επί­θε­σης και της πολιορ­κί­ας της Γάζας», προσθέτουν.

Χτυπήθηκε αμερικανικό εμπορικό πλοίο από πύραυλο ανοιχτά της Υεμένης

Η βρε­τα­νι­κή εται­ρεία ναυ­τι­λια­κής ασφά­λειας Ambrey ανέ­φε­ρε ότι ένα αμε­ρι­κα­νι­κό φορ­τη­γό πλοίο χτυ­πή­θη­κε από πύραυ­λο, στα ανοι­χτά της νότιας ακτής της Υεμένης.

Σύμ­φω­να με την Ambrey, η επί­θε­ση «στό­χευ­σε τα συμ­φέ­ρο­ντα των ΗΠΑ ως απά­ντη­ση στις στρα­τιω­τι­κές επι­δρο­μές των ΗΠΑ σε στρα­τιω­τι­κές θέσεις των Χού­θι στην Υεμέ­νη». Η εται­ρεία ανέ­φε­ρε πως ξέσπα­σε πυρ­κα­γιά στο πλοίο, ωστό­σο παρα­μέ­νει αξιό­πλοο και πως δεν υπήρ­ξαν τραυ­μα­τι­σμοί. Σημεί­ω­σε επί­σης ότι το σκά­φος «δεν συν­δέ­ε­ται με το Ισραήλ».

Σημειώ­νε­ται ότι νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, μαχη­τι­κό αερο­σκά­φος των ΗΠΑ κατέρ­ρι­ψε πύραυ­λο κρουζ κατά πλοί­ων επι­φα­νεί­ας, που εκτο­ξεύ­θη­κε από περιο­χή ελεγ­χό­με­νη από τους αντάρ­τες Χού­θι της Υεμέ­νης, και είχε στό­χο το αντι­τορ­πι­λι­κό USS Laboon στον νότιο τομέα της Ερυ­θράς Θάλασ­σας, σύμ­φω­να με διοι­κη­τή­ριο CENTCOM των αμε­ρι­κα­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων, αρμό­διο για την περιο­χή της Μέσης Ανατολής.

Επί­σης, σήμε­ρα, ο επι­κε­φα­λής δια­πραγ­μα­τευ­τής των Χού­θι της Υεμέ­νης, Μοχά­μεντ Αμπ­ντελ­σα­λάμ, δήλω­σε στο Reuters, ότι θα συνε­χι­στούν οι επι­θέ­σεις κατά πλοί­ων που κατευ­θύ­νο­νται προς το Ισρα­ήλ. Πρό­σθε­σε ότι τα αιτή­μα­τα της οργά­νω­σης συνε­χί­ζουν να είναι να δοθεί τέλος στην ισραη­λι­νή επί­θε­ση στη Γάζα και να επι­τρα­πεί η παρο­χή ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας στο βόρειο και το νότιο τμή­μα του θύλα­κα. «Δεν θέλου­με κλι­μά­κω­ση στην Ερυ­θρά και την Αρα­βι­κή Θάλασ­σα», δήλω­σε ο Αμπ­ντελ­σα­λάμ. Σύμ­φω­να με τον ίδιο, είναι οι ΗΠΑ και η Βρε­τα­νία που στρα­τιω­τι­κο­ποιούν την Ερυ­θρά Θάλασ­σα με τα πολε­μι­κά τους πλοία.

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο