Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσαυγίτικες ψευτοφιλανθρωπίες στο Γηροκομείο-Πτωχοκομείο Αθηνών (ΕΕΑ)

Να ξεπλύ­νουν το ναζι­στι­κό, εγκλη­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα της συμ­μο­ρί­ας τους επι­χεί­ρη­σαν, για άλλη μια φορά, ημέ­ρες Πάσχα, τα υπό­δι­κα φασι­στοει­δή της Χρυ­σής Αυγής. 

Παρι­στά­νο­ντας τους δήθεν φιλάν­θρω­πους και ευσε­βείς, τα χρυ­σαυ­γί­τι­κα απο­βρά­σμα­τα έσπευ­σαν να δια­φη­μί­σουν μέσω δια­δι­κτύ­ου τη «δωρεά γεύ­μα­τος» στο Γηρο­κο­μείο και Πτω­χο­κο­μείο Αθη­νών. Νομί­ζουν πως έτσι, με τέτοιου είδους τεχνά­σμα­τα, θα ξεπλυ­θούν για την εγκλη­μα­τι­κή τους δρά­ση για την οποία — θυμί­ζου­με- είναι υπόδικοι. 

«Το γεύ­μα της Λαμπρής για όλους τους συμπο­λί­τες μας που φιλο­ξε­νού­νται στο Γηρο­κο­μείο και Πτω­χο­κο­μείο Αθη­νών δώρι­σε η Ελλη­νι­κή Αυγή για την Αθή­να» γρά­φουν στο φασι­στο­σάϊτ τους, συνο­δεύ­ο­ντας το μάλι­στα με φωτο­γρα­φία του υπό­δι­κου Κασι­διά­ρη να παρι­στά­νει τη Μητέ­ρα Τερέ­ζα κου­βα­λώ­ντας τρόφιμα. 

Και, εντά­ξει, τα ναζι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα θέλουν να δεί­ξουν ότι τάχα δια­θέ­τουν ανθρώ­πι­νο πρό­σω­πο (κάτι που δεν έχουν). Το ερώ­τη­μα είναι άλλο: Οι διοι­κού­ντες το Γηρο­κο­μείο και Πτω­χο­κο­μείο Αθη­νών γνω­ρί­ζουν από ποιους δέχθη­καν την ψευ­το­φι­λαν­θρω­πία; Έχουν υπ’ όψη τους άρα­γε ποιοι τους χτύ­πη­σαν την πόρ­τα ντυ­μέ­νοι ως «καλοί Σαμαρείτες»; 

kasidiarhs

Ο υπό­δι­κος ναζί Κασι­διά­ρης, επι­κε­φα­λής της “Ελλη­νι­κής Αυγής για την Αθή­να”, στο ρόλο της Μητέ­ρας Τερέζας.

Ασχέ­τως του αν βασί­ζε­ται στην «ιδιω­τι­κή πρω­το­βου­λία», η Ελε­ή­μων Εται­ρεία Αθη­νών Γηρο­κο­μείο-Πτω­χο­κο­μείο (ΕΕΑ) δεν παύ­ει, λόγω του χαρα­κτή­ρα της ως χώρος φιλο­ξε­νεί­ας ηλι­κιω­μέ­νων και παρο­χής ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κής περί­θαλ­ψης, να έχει κοι­νω­νι­κή ευθύ­νη. Αυτή η ευθύ­νη έρχε­ται σε αντί­θε­ση με την οποια­δή­πο­τε συναλ­λα­γή με υπό­δι­κους εγκλη­μα­τί­ες, πατε­ντα­ρι­σμέ­νους Ναζί-υμνη­τές του Χίτλερ, του Μετα­ξά και της Χούντας. 

Αξί­ζει να ανα­ρω­τη­θούν οι υπεύ­θυ­νοι του Γηρο­κο­μεί­ου: Θα δέχο­νταν σχε­τι­κή δωρεά από τα SS και τη Γκεστάπο;

Ανα­δει­κνύ­ε­ται, για άλλη μια φορά, πως η κατά­πτυ­στη πρό­τα­ση αθώ­ω­σης της εισαγ­γε­λέ­ως Αδα­μα­ντί­ας Οικο­νό­μου στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής έδω­σε «αέρα στα πανιά» των φασι­στοει­δών, τα οποία άρχι­σαν να βγαί­νουν ξανά από τις τρύ­πες τους. 

Γι’ αυτό και είναι αδή­ρι­τη ανά­γκη τα χρυ­σαυ­γί­τι­κα απο­βρά­σμα­τα να κατα­δι­κα­στούν παντού. Και μέσα στο δικα­στή­ριο και, κυρί­ως, έξω απ’ αυτό, στην ίδια την κοι­νω­νία, σε κάθε γει­το­νιά και χώρο εργα­σί­ας. Ώστε να μην έχουν χώρο να στα­θούν για να σπεί­ρουν το φασι­στι­κό, ρατσι­στι­κό τους δηλητήριο. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο