Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χυδαιότητα και κυνισμός Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία στα Τέμπη

Ωμή και κυνι­κή για τα θύμα­τα και τις οικο­γέ­νειες του εγκλή­μα­τος των Τεμπών ήταν η στά­ση του υπουρ­γού Εργα­σί­ας της ΝΔ, Άδω­νι Γεωρ­γιά­δη, σε συνέ­ντευ­ξη που έδω­σε στον Real FM.

Ερω­τώ­με­νος για την πρό­τα­ση για Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή που κατέ­θε­σε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ για την τρα­γω­δία των Τεμπών, είπε χαρακτηριστικά:

«Αντί να ασχο­λού­νται με αυτά που ενδια­φέ­ρουν πραγ­μα­τι­κά τους Έλλη­νες ασχο­λού­νται με πράγ­μα­τα που δεν αφο­ρούν κανέ­ναν παρά μόνο τον μικρό­κο­σμό τους. Δηλα­δή σήμε­ρα στην Ελλά­δα πόσοι πιστεύ­ε­τε από τους 100 συμπο­λί­τες μας άμα τους ρωτή­σου­με ενδια­φέ­ρο­νται για την Εξε­τα­στι­κή ή την Προ­κα­ταρ­κτι­κή επι­τρο­πή για τα Τέμπη;».

Ούτε ιερό ούτε όσιο έχει τού­τη η κυβέρ­νη­ση και οι εκπρό­σω­ποί της. Ασέ­βεια και κυνι­σμός στο δρά­μα, στον πόνο, στην ανά­γκη του κοσμά­κη. Ο δε Αδ. Γεωρ­γιά­δη πρω­το­στα­τεί στη χυδαιό­τη­τα και τον κυνι­σμό (Ποιος έχα­σε την ντρο­πή να τη βρει ο Άδωνις…)

Δυστυ­χώς όμως για τον Γεωρ­γιά­δης και την κυβέρ­νη­ση «Το έγκλη­μα αυτό δεν θα ξεχα­στεί!». Ήδη το ΚΚΕ με την ερώ­τη­ση του έδει­ξε την εγρή­γορ­σή του για τη δια­σφά­λι­ση τη λαϊ­κής απαί­τη­σης, να τιμω­ρη­θούν (και) οι πολι­τι­κά υπεύ­θυ­νοι της ανεί­πω­της τραγωδίας.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο