Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χωρίς ενεργά μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα, Μαγνησία

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή δεν υπάρ­χουν πλέ­ον ενερ­γά μέτω­πα­σε Ρόδο, Κέρ­κυ­ρα και Μαγνη­σία και οι ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις που εμφα­νί­ζο­νται ανά δια­στή­μα­τα αντι­με­τω­πί­ζο­νται. Όμως

Στη Ρόδο χθες υπήρ­χαν κάποιες ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις σε περιο­χές ανά­με­σα σε Βάτι, Προ­φύ­λια — Γεν­νά­δι — Λάρ­δο, αλλά ελέ­χθη­σαν άμεσα.

Παράλ­λη­λα μικρές εστί­ες φωτιές υπήρ­χαν και σε αγρο­τι­κές περιο­χές του Βόλου, οι οποί­ες έσβη­σαν μετά από επέμ­βα­ση των επί­γειων δυνά­με­ων και με τη βοή­θεια επτά αερο­πλά­νων που πετού­σαν περιο­δι­κά στην περιοχή.

Ελεγ­χό­με­νες ήταν και οι ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις που εκδη­λώ­θη­καν κατά τη διάρ­κεια της χθε­σι­νής ημέ­ρας στην πυρ­κα­γιά της βορειο­α­να­το­λι­κής Κέρ­κυ­ρας καθώς στο σημείο βρι­σκό­ντου­σαν ισχυ­ρές επί­γειες δυνά­μεις καθώς και ενα­έ­ρια μέσα.

Ωστό­σο οι πυρ­κα­γιές προ­κά­λε­σαν τερά­στιες κατα­στρο­φές σε περιου­σί­ες, δασι­κές και αγρο­τι­κές εκτά­σεις και υπο­δο­μές, προ­κα­λώ­ντας οργή και από­γνω­ση σε κατοί­κους, εργα­ζό­με­νους, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους και αγροτοκτηνοτρόφους.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο