Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψήφισμα καταδίκης του αντικομμουνισμού από ευρωπαϊκά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Τα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα που πήραν μέρος στην Ευρω­παϊ­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Συνά­ντη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε τη Δευ­τέ­ρα 9 Δεκέμ­βρη στις Βρυ­ξέλ­λες ενέ­κρι­ναν ψήφι­σμα κατα­δί­κης του αντι­κομ­μου­νι­σμού, το οποίο έχει ως εξής:

«Τα ΚΚ και ΕΚ καλούν τους λαούς και εργα­ζό­με­νους της Ευρώ­πης να κατα­δι­κά­σουν το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου. Να στα­θούν απο­φα­σι­στι­κά στο πλευ­ρό των Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομμάτων!

Τα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα της Ευρώ­πης που συμ­με­τεί­χαν στην Ευρω­παϊ­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Συνά­ντη­ση 2019 κατα­δι­κά­ζουν το πρό­σφα­το κατά­πτυ­στο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ψήφι­σμα του Κοι­νο­βου­λί­ου της ΕΕ. Πρό­κει­ται για κατα­σκεύ­α­σμα σκο­πι­μό­τη­τας με στό­χο τον βια­σμό της ιστο­ρι­κής αλή­θειας, που θέτει τα θεμέ­λια για τη δικαί­ω­ση του φασι­σμού, που σηκώ­νει το κεφά­λι του στην Ευρώ­πη. Η κόκ­κι­νη σημαία στο Ράιχ­σταγκ απο­τε­λεί άσβε­στο μάρ­τυ­ρα για το ποιος νίκη­σε το ναζι­σμό — φασισμό.

Η καθο­ρι­στι­κή συνει­σφο­ρά της Σοβιε­τι­κής Ενω­σης στη συντρι­βή του φασι­σμού — ναζι­σμού και στην αιώ­νια κατα­δί­κη των εγκλη­μά­των του είναι ποτι­σμέ­νη με το αίμα εκα­τομ­μυ­ρί­ων νεκρών, εκα­τομ­μυ­ρί­ων τραυ­μα­τιών, ανυ­πο­λό­γι­στων θυσιών του αντι­φα­σι­στι­κού αγώ­να των λαών της Ευρώ­πης. Δεν μπο­ρεί να σβη­στεί, δεν μπο­ρεί να παρα­χα­ρα­χτεί με ιστο­ρι­κές αθλιό­τη­τες όπως αυτές του ψηφί­σμα­τος που προ­κλη­τι­κά επι­χει­ρεί να εξι­σώ­σει τον κομ­μου­νι­σμό με το φασι­σμό, ο οποί­ος είναι γέν­νη­μα — θρέμ­μα του καπιταλισμού.

Οι εργα­ζό­με­νοι, οι λαοί της Ευρώ­πης γνω­ρί­ζουν πολύ καλά πως η λήψη νέων αντι­λαϊ­κών και αντι­δη­μο­κρα­τι­κών μέτρων, η κατα­στο­λή του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος συμ­βα­δί­ζει δια­χρο­νι­κά με την όξυν­ση του αντικομμουνισμού.

Τους καλού­με να κατα­δι­κά­σουν και να αντι­πα­λέ­ψουν το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ψήφι­σμα του Ευρωκοινοβουλίου!

Να γυρί­σουν την πλά­τη στον αντι­κομ­μου­νι­σμό, να εμπο­δί­σουν με τη δρά­ση τους μέτρα αντι­κομ­μου­νι­στι­κής υστε­ρί­ας και να δυνα­μώ­σουν με διά­φο­ρους τρό­πους τα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα της Ευρώπης!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο