Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Όλες και όλοι στο πόδι! Τώρα μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και αύριο Πέμπτη στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια» (ΦΩΤΟ)

Συγκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο Εργα­σί­ας πραγ­μα­το­ποιούν σωμα­τεία από δια­φο­ρε­τι­κούς κλά­δους και χώρους δου­λειάς. Την ώρα που η κυβέρ­νη­ση “παρου­σιά­ζει” τις αντερ­γα­τι­κές ρυθ­μί­σεις που επι­τί­θε­νται στο 8ωρο, τα συν­δι­κα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, την απερ­γία, εργα­ζό­με­νοι και συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις απαι­τούν την από­συρ­σή του και το ξήλω­μα όλων των νόμων που θεσμο­θε­τούν την “ευε­λι­ξία”, βάζουν εμπό­δια στη δρά­ση των σωμα­τεί­ων, περιο­ρί­ζουν το απερ­για­κό δικαίωμα.

«Όλες και όλοι στο πόδι! Τώρα μπρο­στά στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας και αύριο Πέμ­πτη στο συλ­λα­λη­τή­ριο στα Προ­πύ­λαια», είναι το κάλε­σμα που απευ­θύ­νουν σε κάθε εργα­ζό­με­νο και συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση προ­κει­μέ­νου να βρε­θούν σε θέση μάχης. «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο», είναι το μήνυ­μα που άφη­σαν στον τοί­χο έξω από το υπουργείο.

Όπως κατήγ­γει­λε ο Νίκος Παπα­γε­ωρ­γί­ου, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης «θάβει ό,τι έχει απο­μεί­νει από τον στα­θε­ρό ημε­ρή­σιο εργά­σι­μο χρό­νο». Μάλι­στα, στην επί­ση­μη παρου­σί­α­ση του ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας «πέτα­ξε το τελευ­ταίο φύλ­λο συκής», απο­κα­λύ­πτο­ντας ότι τα σχέ­δια δεν στα­μα­τούν στο 10ωρο αλλά επε­κτεί­νο­νται σε εργά­σι­μη ημέ­ρα 13 ωρών! Μια επι­πλέ­ον αντερ­γα­τι­κή πινε­λιά βάζει η μετα­τρο­πή των Επι­θε­ω­ρή­σε­ων Εργα­σί­ας σε Ανε­ξάρ­τη­τες Αρχές που θα στη­ρί­ζουν την «αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα» των επι­χει­ρή­σε­ων, ώστε κανέ­νας εργα­ζό­με­νος να μην μπο­ρεί να βρει το δίκιο του. «Να επα­να­φέ­ρου­με το δικό μας σχέ­διο νόμου», τόνι­σε ανα­φε­ρό­με­νος στην πρό­τα­ση νόμου που δια­μόρ­φω­σαν εκα­το­ντά­δες συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις για την επα­να­φο­ρά των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων, ενώ πρό­σθε­σε πως τα σωμα­τεία ήδη προ­ε­τοι­μά­ζουν νέα απερ­για­κή κινητοποίηση.

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τέ­χει ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

 

POREIA ERGASIAKA2 POREIA ERGASIAKA3 POREIA ERGASIAKA4 POREIA ERGASIAKA5 POREIA ERGASIAKA6 POREIA ERGASIAKA7 POREIA ERGASIAKA8 POREIA ERGASIAKA9

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο