Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλιβερ Στόουν προς ΗΠΑ: «Οι Σοβιετικοί θυσιάστηκαν για να σας σώσουν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Την πεποί­θη­ση ότι οι ΗΠΑ σκό­πι­μα παρα­βλέ­πουν την συμ­βο­λή της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης στη νίκη κατά του φασι­σμού-ναζι­σμού κατά τον Δεύ­τε­ρο Παγκό­σμιο Πόλε­μο, εξέ­φρα­σε σε συνέ­ντευ­ξη του στην Ρωσία ο βρα­βευ­μέ­νος Αμε­ρι­κα­νός σκη­νο­θέ­της και παρα­γω­γός Όλι­βερ Στόουν.

Μιλώ­ντας στην εφη­με­ρί­δα «Izvestia», ο Στό­ουν κατη­γό­ρη­σε τις ΗΠΑ για την εχθρι­κή στά­ση που δια­χρο­νι­κά έχουν απέ­να­ντι στην Ρωσία, θυμί­ζο­ντας ότι εξαι­τί­ας της ΕΣΣΔ δεν χάθη­καν περισ­σό­τε­ρες ζωές Αμε­ρι­κα­νών, Βρε­τα­νών και άλλων ευρω­παϊ­κών λαών στον πόλεμο.

«Οι Σοβιε­τι­κοί θυσιά­στη­καν για να σας σώσουν», σημεί­ω­σε ο βρα­βευ­μέ­νος με τρία Όσκαρ σκη­νο­θέ­της ο οποί­ος βρέ­θη­κε στην Μόσχα προ­κει­μέ­νου να εμβο­λια­στεί με το ρωσι­κό εμβό­λιο Sputnik V.

Ο Στό­ουν υπο­γράμ­μι­σε ότι κάποιες απ’ τις ωραιό­τε­ρες ται­νί­ες για τον Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο γυρί­στη­καν στην ΕΣΣΔ και εξέ­φρα­σε την επι­θυ­μία πολ­λές εξ’ αυτών να μετα­φρα­στούν στην αγγλι­κή γλώσ­σα και να προ­βλη­θούν στις ΗΠΑ.

Τέλος, ο χολυ­γου­ντια­νός σκη­νο­θέ­της χαρα­κτή­ρι­σε «παρα­νοϊ­κή» την εχθρι­κή στά­ση που κρα­τά η Ουά­σινγ­κτον απέ­να­ντι στη Ρωσία και την Κίνα την στιγ­μή, που όπως είπε, αυτές οι τρεις χώρες θα μπο­ρού­σαν να γίνουν «εξαι­ρε­τι­κοί συνεργάτες».

RIA Novosti / Russkiy Mir.

Όλι­βερ Στό­ουν: Πέντε αξέ­χα­στες ται­νί­ες του βρα­βευ­μέ­νου Αμε­ρι­κα­νού σκηνοθέτη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο