Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όργιο βαρβαρότητας στα νησιά — Όργιο λογοκρισίας στην ΕΡΤ

Το όργιο βαρ­βα­ρό­τη­τας και κατα­στο­λής από την κυβέρ­νη­ση απαι­τεί φίμω­ση και λογο­κρι­σία, του­λά­χι­στον των δημο­σιο­γρά­φων της ΕΡΤ. Και επει­δή αυτά δεν είναι εφι­κτό­να τα επι­βά­λει σε όλους, ανα­λα­βά­νουν οι εντε­ταλ­μέ­νοι να το πετύχουν.

όπως δια­βά­ζου­με στο Mediatvnews «εδώ και λίγες ώρες οι δημο­σιο­γρά­φοι όλων των περι­φε­ρεια­κών Μέσων της κρα­τι­κής ραδιο­τη­λε­ό­ρα­σης της ΕΡΤ δεν μπο­ρούν να ανε­βά­σουν καμία απο­λύ­τως είδη­ση! Ο πέλε­κυς της νεο­δη­μο­κρα­τι­κής λογο­κρι­σί­ας έπε­σε βαρύς εξαι­τί­ας των επι­χει­ρή­σε­ων “νόμου και τάξης” στα νησιά της Χίου και τη Λέσβου.

Καμία είδη­ση δεν περ­νά­ει εάν προη­γου­μέ­νως δεν ελεγ­χεί κεντρι­κά! Κεντρι­κά από το ραδιο­μέ­γα­ρο κόπη­κε η πρό­σβα­ση στην εντο­λή “publish” που έβλε­παν οι συντά­κτες στην οθό­νη του υπο­λο­γι­στή τους και στη θέση της μπή­κε το κου­μπί “υπο­βο­λή για έλεγ­χο”! Αυτό για όλες ανε­ξαι­ρέ­τως τις ειδή­σεις που θέλουν να αναρ­τή­σουν οι δημο­σιο­γρά­φοι στα περι­φε­ρεια­κά Μέσα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα…Αφορμή για την επί­τα­ξη δημο­σιό­τη­τας δόθη­κε χθές όταν δημο­σιο­γρά­φος της ΕΡΤ στη Μυτι­λή­νη ανέ­βα­σε στην ιστο­σε­λί­δα ρεπορ­τάζ για όσα συμ­βαί­νουν στο νησί. Κεντρι­κά της ζητή­θη­κε να κατε­βά­σει την είδη­ση αλλά η συνά­δελ­φος, ώς όφει­λε, αρνή­θη­κε να το πρά­ξει. Μετά από αυτό επι­βλή­θη­κε άνω­θεν λύση. Η είδη­ση από τη Λέσβο κατέ­βη­κε κεντρι­κά από το ραδιο­μέ­γα­ρο! Στη θέση της μπή­κε ένα τηλε­γρά­φη­μα του Αθη­ναϊ­κού Πρα­κτο­ρεί­ου για να υπάρ­χει απλά ως θέμα. Για­τί σε ότι αφο­ρά στο ίδιο το περιε­χό­με­νο, το ρεπορ­τάζ του ΑΠΕ ήταν εξί­σου απο­κα­λυ­πτι­κό για τα όσα απα­ρά­δε­κτα γίνο­νται από τις δυνά­μεις κατα­στο­λής στο νησί.

Λίγες ώρες μετά οι δημο­σιο­γρά­φοι των περι­φε­ρεια­κών Μέσων έχα­σαν την πρό­σβα­ση στη δημο­σιό­τη­τα για τις ειδή­σεις και τα ρεπορ­τάζ τους. Για­τί στην Αθή­να το επι­κοι­νω­νια­κό σύστη­μα ελέγ­χε­ται κεντρι­κά με τους δεκά­δες βαστά­ζους της πολι­τι­κής εξου­σί­ας να μετα­φέ­ρουν τη γραμ­μή χωρίς καμία παρέ­κλι­ση. Τα όσα όμως συμ­βαί­νουν στην περι­φέ­ρεια, δύσκο­λα ελέχ­γο­νται αφού οι δημο­σιο­γρά­φοι κάνουν απλά τη δου­λειά τους. Για αυτό και βρέ­θη­κε άμε­σα η λύση. Φίμω­ση και λογοκρισία!

Ποιά άρα­γε να είναι η επι­τρο­πή λογο­κρι­σί­ας στο ραδιο­μέ­γα­ρο της Αγί­ας Παρα­σκευ­ής; Θα δοθεί άμε­σα απά­ντη­ση για την επί­τα­ξη της δημο­σιό­τη­τας από την υπο­τι­θέ­με­νη δημό­σια ραδιοτηλεόραση;

Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ οφεί­λουν άμε­σα να αντιδράσουν…».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο