Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν οι φασίστες δολοφονούν η ΕΛ.ΑΣ. απούσα, όταν ο λαός διεκδικεί οι ΜΑΤατζήδες εν δράσει

Ορδή Κρο­α­τών ναζι­στών διέ­σχι­σε τη χώρα, έφτα­σε στην Αθή­να, συνά­ντη­σαν τα εγχώ­ρια φασι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα και μαζί εξόρ­μη­σαν δολο­φο­νι­κά στο κέντρο της Ν. Φιλα­δέλ­φειας. Με πρό­θε­ση να σκο­τώ­σουν και τον κατάλ­λη­λο εξο­πλι­σμό επι­τέ­θη­καν σε νέους ενώ εκεί βρί­σκο­νταν παι­διά που έκα­ναν βόλ­τα. Και Η ΕΛ.ΑΣ. απού­σα!!!! όπως απού­σα από όλα τα δολο­φο­νι­κά χτυ­πή­μα­τα των ναζί.

Μιλά­με για την ίδια καλο­κουρ­δι­σμέ­νη και απο­τε­λε­σμα­τι­κή ΕΛ.ΑΣ. που χτυ­πά και κυνη­γά ανε­λέ­η­τα συντα­ξιού­χους. Μιλά­με για την ίδια ΕΛ.ΑΣ. που κάνει επί­δει­ξη δύνα­μης στους φοι­τη­τές, για­τί αυτές είναι οι εντο­λές από την πολι­τι­κή και φυσι­κή της ηγεσία.

Μιλά­με για την ίδια ηγε­σία που με κάθε απάν­θρω­πο τρό­πο και κάθε κόστος σε ανθρώ­πι­νες ζωές προ­σπα­θεί (κατα­διώ­κο­ντας, επα­νο­προ­ω­θώ­ντας και πνί­γο­ντας πρό­σφυ­γες) να απο­τρέ­ψει την είσο­δο κατα­τρεγ­μέ­νων από στε­ριά και θάλασ­σα, αλλά σφυ­ρί­ζει αδιά­φο­ρα όταν έρχο­νται οργα­νω­μέ­νοι φασί­στες με αυτο­κί­νη­τα και δολο­φο­νούν. Και μάλι­στα έχο­ντας πλη­ρο­φο­ρί­ες για την κάθο­δο των βαρ­βά­ρων και των προ­θέ­σε­ων τους.

Ανο­χή από τη μία στη δολο­φο­νι­κή βία των ναζί, κατα­στο­λή στο λαό και επί­δει­ξη πυγ­μής όταν πολί­τες προ­σπα­θούν να απο­τρέ­ψουν πλη­στη­ρια­σμό λαϊ­κών σπι­τιών, προ­λη­πτι­κά μέτρα και κατα­στο­λή σε απερ­γί­ες και πορεί­ες. Αυτή είναι η πρα­κτι­κή της κυβέρ­νη­σης. Απο­τέ­λε­σμα αυτής της λογι­κής είναι η απώ­λεια ζωής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η σύλ­λη­ψη και τη κατα­δί­κη της συμ­μο­ρί­ας ναζι­στών δολο­φό­νων είναι πάν­δη­μη απαί­τη­ση. Και τιμω­ρία όχι για ένα τυχαίο οπα­δι­κό έγκλη­μα, αλλά για ένα προ­σχε­δια­σμέ­νο έγκλη­μα ναζί.

 

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο