Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩 PCI 🚩 ΚΚ Ιταλίας «Συνδικάτα που συνυπογράφουν εκκλήσεις με τους βιομήχανους υπέρ της “Ευρώπης” προδίδουν τους εργαζόμενους»

«Η ΕΕ είναι ενά­ντια στους εργά­τες και όποιος θέλει να εκπρο­σω­πεί και να υπε­ρα­σπι­στεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων πρέ­πει να είναι ενα­ντί­ον της ΕΕ. Δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξουν ενδιά­με­σες οπτι­κές» Αυτά δήλω­σε ορθά-κοφτά στις 9‑Απρ ο Marco Rizzo, ΓΓ του ΚΚΙ­τα­λί­ας, σε σύντο­μη ανάρ­τη­ση

PCI

Και συνέ­χι­σε: Το γεγο­νός ότι τα συν­δι­κά­τα, με την CGIL του Landini επί κεφα­λής, (ΣΣ |> ανα­φέ­ρε­ται σ’ αυτή για­τί υπο­τί­θε­ται είναι «αρι­στε­ρή»…) υπο­γρά­φουν μια προ­σφυ­γή μαζί με την Confindustria (ΣΣ |> Συνο­μο­σπον­δία Βιο­μη­χά­νων, ο ιτα­λι­κός ΣΕΒ) για υπε­ρά­σπι­ση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης είναι μια διπλή προ­δο­σία των εργαζομένων ».

Η πρώ­τη προ­δο­σία είναι να υπο­γρά­ψει μια έκκλη­ση μαζί με τα αφε­ντι­κά, που σημαί­νει την απο­δο­χή της ιδέ­ας ότι είμα­στε όλοι στην ίδια βάρ­κα και αρνού­μα­στε τη σύγκρου­ση μετα­ξύ κεφα­λαί­ου και εργασίας.

Η δεύ­τε­ρη προ­δο­σία είναι να υπο­στη­ρί­ξει την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, η οποία τα τελευ­ταία χρό­νια έχει απο­δει­χθεί ότι είναι ο υπο­στη­ρι­κτής των χει­ρό­τε­ρων πολι­τι­κών ενά­ντια στα συμ­φέ­ρο­ντα και τα δικαιώ­μα­τα των Ευρω­παί­ων εργα­ζο­μέ­νων και των λαών. Χάρη στην ενιαία αγο­ρά οι εργα­ζό­με­νοι βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι μετα­ξύ τους, με αντα­γω­νι­σμό για το χει­ρό­τε­ρο στον τομέα των μισθών και των δικαιω­μά­των που γίνε­ται εργα­λείο στα χέρια των μεγά­λων καπι­τα­λι­στών να αυξή­σουν τα κέρ­δη τους.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που οδηγούν την ΕΕ

Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα αλλαγής από μέσα.

Η CGIL, η CISL και η UIL προκάλεσαν για πολλοστή φορά τους εργαζόμενους, υποτάσσοντάς τους στα συμφέροντα της Confindustria και του μεγάλου κεφαλαίου, που κατέχει τον πυρήνα υπεράσπισης των συμφερόντων της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μαζί CGIL CISL UIL Μπορούμε

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

¡H.lV .S 1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο