Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οι 4 ΤΡΟΧΟΙ θα λείψουν από τους φίλους της αυτοκίνησης

Κλείνουν οι 4 ΤΡΟΧΟΙ! Ανακοινώθηκε ότι το ιστορικό, έγκυρο και δημοφιλές περιοδικό αυτοκινήτου που μεγάλωσε γενιές φίλων της αυτοκίνησης (βγαίνει από το 1970), κλείνει, αφού ο όμιλος που το εκδίδει (μαζί και άλλα έντυπα που θα έχουν και αυτά την ίδια τύχη) «ανέστειλε τη λειτουργία του».

«Παιδί» του δημοσιογράφου Κώστα Καββαθά οι 4 ΤΡΟΧΟΙ πρωτοκυκλοφόρησαν τον Οκτώβρη του 1970. Το περιοδικό σύντομα καθιερώθηκε  και υπήρξε πρωτοπόρο με νέα και ειδήσεις για την αυτοκίνηση, δοκιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά αυτοκινήτων, κάλυψη του ειδικού χώρου του αγωνιστικού αυτοκινήτου, θέματα για την ασφαλή  οδήγηση και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ενώ στις στήλες του φιλοξενήθηκαν συστηματικά και θέματα που αφορούν στην κοινωνία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Το έντυπο ήδη από το 2006 είχε αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το ιστορικό περιοδικό που άλλαξε τον ειδικό Τύπο στην Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν, έπεσε  θύμα (και αυτό) των ανακατατάξεων, που επέφερε η κρίση και οι ανταγωνισμοί στο χώρο του Τύπου (συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου, στροφή του αναγνωστικού κοινού προς το διαδίκτυο, αλλαγή προσανατολισμού των επιχειρηματικών συμφερόντων κλπ) και που έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά περισσότεροι εργαζόμενοι να προστίθενται στις εκατοντάδες χιλιάδων ανέργων.