Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο υπόδικος για τη δολοφονία Φύσσα, Λαγός

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή γνωστοποίησε ο υπόδικος χρυσαυγίτης και εκλεγμένος ευρωβουλευτής (και πρώην βουλευτής του φασιστικού μορφώματος)  Γιάννης Λαγός.

Σε δήλωσή του στον ιστότοπο newsbeast.gr ο χρυσαυγίτης Λαγός υποστηρίζει ότι η απόφασή του δεν οφείλεται σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος, αλλά καθότι εκτιμά πως «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ».

Στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η Χρυσής Αυγή δεν κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή, μένοντας εκτός για πρώτη φορά από το 2012. Ο Λαγός είναι υπόδικος για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία άρχισε να ξετυλίγεται μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο  Λαγός ανέφερε πως κάποιοι «συναγωνιστές» του τον ακολουθούν στον αγώνα, δίχως να διευκρινίσει εάν πρόκειται για πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γραφείο του στην ευρωβουλή ή εάν έχει άλλες πολιτικές βλέψεις.

Παρέθεσε 14 ονόματα, ανάμεσά τους τον Γιώργο Γερμενή, τον Νίκο Κούζουλο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Δεν αναφέρθηκε σε ηγετικά στελέχη της ΧΑ, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα είχαμε και άλλη αποχώρηση μέλους της ΚΕ του ναζιστικού μορφώματος. Είναι φανερό ότι είναι σε εξέλιξη διεργασίες τόσο στη Χρυσή Αυγή όσο και σε όμορους χώρους.