Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δυτική Μακεδονία: Διήμερη περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα – Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ

Στη Φλώρινα βρέθηκε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του νέου Μουσείου, που ίδρυσε η ΚΕ, στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών, αφιερωμένο στη δράση των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στην περιοχή Βίτσι – Πρεσπών.

Νωρίς το απόγευμα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο – ομαδικό τάφο των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη Μάχη της Φλώρινας.

Στο χώρο βρίσκονταν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ της πόλης, καθώς και η ΤΟ ΕΒΕ Αθήνας που υποδέχθηκαν τον Δ. Κουτσούμπα με πανό και συνθήματα όπως: «Ένας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Την ώρα της κατάθεσης ακουγόταν το σύνθημα: «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές».

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φλώρινας, Γιαννάκη Βασίλη, στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συζήτηση τέθηκαν δύο βασικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, εκείνο της θέρμανσης αλλά και της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ

Στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας του ΚΚΕ παραβρέθηκε το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις (δείτε πάνω βίντεο).

Τα γραφεία είναι προσφορά της συντρόφισσας Ισμήνης Σπυριδωνίδου, την οποία ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχαρίστησε και της πρόσφερε μία αναμνηστική πλακέτα και το λεύκωμα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης. Από την πλευρά της, η Ισμήνη Σπυριδωνίδου του προσέφερε ένα μπρελόκ του πατέρα της κι ένα ζευγάρι χειροποίητες μάλλινες κάλτσες, απαραίτητο εφόδιο των αγωνιστών στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου στα βουνά, όπως απέδειξε η πείρα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Αύριο, Κυριακή 3 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πρεσπών, Πασχαλίδη Παναγιώτη, στο Δημαρχείο Πρεσπών (Λαιμός) ενώ στις 11 π.μ. θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του νέου Μουσείου, που ίδρυσε η ΚΕ, στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών, αφιερωμένο στη δράση των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στην περιοχή Βίτσι – Πρεσπών.