Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός: «Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Βόρεια Εύβοια»!!!

Σε σοβαρότατες καταγγελλίες προέβη ο Περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Φάνης Σπανός κατά την εισηγητική του ομιλία στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αιδηψό.

Ο κ. Σπανός επιτέθηκε στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να αναζητηθούν οι ευθύνες, όχι για εκδικητικούς λόγους, αλλά για να δικαιωθούν οι πληγέντες.

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα και τα λιγοστά αυτά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «σε πείσμα αυτών των εντολών οι λίγοι και ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Υπογραμμίζοντας το μέγεθος της ασυνεννοησίας με τον αρμόδιο υπουργό σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη, χρειάζεται να παρεμβληθεί μία κάμερα..αλλά κι αυτό ενδεχομένως έγινε απαραίτητο».

Στην δευτερολογία του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του περί «εντολής μη κατάσβεσης» λέγοντας πως «καμία πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν έχει λόγο ή επιθυμία να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά».

Σημειώνεται ότι ο Φ. Σπανός ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας διατελέσει αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κατά τη θητεία του Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα