Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άμεσος σχολιασμός των δηλώσεων Χαρδαλιά: Η πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω

Δε φταί­ει για τα κρού­σμα­τα ο του­ρι­σμός, τα περισ­σό­τε­ρα είναι εγχώ­ρια. Τάδε έφη Ν. Χαρ­δα­λιάς σήμε­ρα παρου­σιά­ζο­ντας την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα με το κεφά­λι κάτω και τα πόδια πάνω και μάλι­στα έδω­σε και σχε­τι­κά στοιχεία.

Μόνο, είπε με έμφα­ση, 615 είναι τα εισα­γό­με­να κρού­σμα­τα που προ­έ­κυ­ψαν από τους 319.378 ελέγ­χους στις πύλες εισό­δους της χώρας απ’ όπου πέρα­σαν 2.592.853 άτο­μα (τα στοι­χεία όπως τά έδω­σε ο Ν. Χαρδαλιάς).

1. Στους υπό­λοι­πους 2.200.000 περί­που που δεν ελέγ­χθη­σαν κατά την είσο­δο, πόσοι ηταν φορείς του ιού; Αν το πάρου­με με την απλή έθο­δο των τριών: Στους 319.378 οι 615 Στους 2.273.474 που πέρα­σαν χωρείς έλεγ­χο, πόσοι οι φορείς: 4.377 Τόσοι του­ρί­στες φορείς του ιού επι­σκέ­φτη­καν, την Κρή­τη, τη Χαλ­κι­δι­κή, τις Κυκλά­δες και άλλους του­ρι­στι­κούς περιο­ρι­σμούς οι οποί­οι μέχρι το άνοιγ­μα του του­ρι­σμού κορο­νο­ϊό άκου­γαν και κρού­σμα δεν έβλεπαν

2. Ενδει­κτι­κή της ευθύ­νης του του­ρι­σμού (κατά κύριο λόγο) στη δρα­μα­τι­κή ανα­ζω­πύ­ρω­ση της πανδημίας,η κατά­στα­ση σε περιο­χές όπως η Κρή­τη. Μηδε­νι­κά κρού­σμα­τα την άνοι­ξη, μετά το άνοιγ­μα του του­ρι­σμού στα­δια­κά έγι­νε η περιο­χή με το μεγα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα. Το ίδιο και η Χαλ­κι­δι­κή κ.ά. περιο­χές. Το εσπευ­σμέ­νο άνοιγ­μα του του­ρι­σμού και η επα­νεκ­κί­νη­ση των μετα­φο­ρών με όρους που να εξα­σφα­λί­ζουν ανά­καμ­ψη του κεφα­λαί­ου σε του­ρι­σμό και μετα­φο­ρές και υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα στην κυριο­λε­ξία για γέλια.
(Μαζί και η επι­κοι­νω­νια­κή τακτι­κή της κυβέρ­νη­σης και η αδρά­νεια ή τα ημί­με­τρα σε άλλους τομείς)

3. Ναι τα περισ­σό­τε­ρα κρού­σμα­τα στην καθη­με­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση είναι εγχώ­ρια, για­τί ντό­πιοι κολ­λά­νε, εδώ κάνουν το τεστ και εδώ κατα­με­τρού­νται. Σε κάποιους από τους του­ρί­στες γίνε­ται το τεστ στην Ελλά­δα, στους περισ­σό­τε­ρους κατά την επι­στρο­φή στη χώρα τους όπου στους δειγ­μα­το­λη­πτι­κούς ελέγ­χους στα αερο­δρό­μια και στα λιμά­νια δια­πι­στώ­νο­νται αρκε­τά κρούσματα.
α) προ­χτε­σι­νό ρεπορ­τάζ της DW στο αερο­δρό­μιο της Φραν­κφούρ­της συμπε­ρι­λάμ­βα­νε παρα­δο­χή των ελεγ­κτών για κρού­σμα­τα σε όσους επι­στρέ­φουν από δια­κο­πές στην Ελλάδα
β) Στην Ιτα­λία λόγω των αυξη­μέ­νων κρου­σμά­των από Ελλά­δα στην αρχή σκέ­φτη­καν την καρα­ντί­να και στη συνέ­χεια τεστ σε όσους επι­στρέ­φουν από Ελλάδα.
(κ.ά. σχε­τι­κά παραδείγματα)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο