Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άστατος σήμερα ο καιρός

Άστα­τος και­ρός ανα­μέ­νε­ται να επι­κρα­τή­σει κατά τη διάρ­κεια της σημε­ρι­νής ημέ­ρας στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του meteo.gr / Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Οι βρο­χές τοπι­κού χαρα­κτή­ρα που εκδη­λώ­νο­νται τις πρω­ι­νές ώρες, προ­ο­δευ­τι­κά θα επη­ρε­ά­σουν το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της ηπει­ρω­τι­κής χώρας και περιο­χές της Κρή­της, ενώ μέχρι το βρά­δυ θα επε­κτα­θούν στα περισ­σό­τε­ρα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου. Χιό­νια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Από αργά το από­γευ­μα και κυρί­ως κατά τις βρα­δι­νές ώρες, τοπι­κά έντο­να φαι­νό­με­να ανα­μέ­νο­νται στην κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, στη Χαλ­κι­δι­κή, στα νησιά του βορεί­ου Αιγαί­ου, στις Σπο­ρά­δες, στην Εύβοια, στις Κυκλά­δες και πιθα­νώς σε περιο­χές της ανα­το­λι­κής ηπει­ρω­τι­κής χώρας.

Σε ό,τι αφο­ρά τα δύο μεγά­λα αστι­κά κέντρα, τόσο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, όσο και στην Αθή­να θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και πιθα­νώς σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κυρί­ως από το μεση­μέ­ρι και μετά.
Σύμ­φω­να με την κατη­γο­ριο­ποί­η­ση του επει­σο­δί­ου βρο­χό­πτω­σης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρ­μό­ζε­ται από τη μονά­δα Meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, το επει­σό­διο βρο­χό­πτω­σης κατα­τάσ­σε­ται στην Κατη­γο­ρία 1 (Χαμη­λή).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο