Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένταλμα σύλληψης για οπαδό που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένταλ­μα σύλ­λη­ψης και για ένα ακό­μα άτο­μο που εμπλέ­κε­ται στη δολο­φο­νι­κή επι­δρο­μή Κρο­α­τών φασι­στών και Ελλή­νων στη Ν. Φιλα­δέλ­φεια εκδό­θη­κε από τον αρμό­διο ανα­κρι­τή και ανα­ζη­τεί­ται από την Αστυνομία.

Ο οπα­δός ανα­φε­ρό­ταν από την αρχή στη δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε για την υπό­θε­ση από την Υπο­διεύ­θυν­ση Αντι­με­τώ­πι­σης Βίας στους Αθλη­τι­κούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ), στο πλαί­σιο της προ­α­νά­κρι­σης και παρα­δό­θη­κε στον εισαγ­γε­λέα, ωστό­σο ταυ­το­ποι­ή­θη­κε αργό­τε­ρα και με βάση τα στοι­χεία της Αστυ­νο­μί­ας εκδό­θη­κε χτες το βρά­δυ του ένταλ­μα σύλ­λη­ψης, με βάση το οποίο αναζητείται.

Το συγκε­κρι­μέ­νο άτο­μο, σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, συμ­με­τεί­χε σε διά­φο­ρα επει­σό­δια στο παρελ­θόν με οπα­δι­κά κίνη­τρα και μάλι­στα είχε τραυ­μα­τι­στεί και ο ίδιος σε συμπλο­κή έξω από το Εφετείο.

Αρχι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες από αστυ­νο­μι­κές πηγές έκα­ναν λόγο για οπα­δό που ανα­φέ­ρε­ται στην δικο­γρα­φία ο οποί­ος παρα­δέ­χτη­κε την συμ­με­το­χή του στην συγκε­κρι­μέ­νη συμπλο­κή μέσω των social media. Ωστό­σο, τελι­κά πρό­κει­ται για άλλο οπα­δό ο οποί­ος ταυ­το­ποι­ή­θη­κε από βίντεο και είναι το άτο­μο που είχε δεχτεί επί­θε­ση και είχε μαχαι­ρω­θεί έξω από το Εφε­τείο τον περα­σμέ­νο Μάρ­τη, όπου εκδι­κα­ζό­ταν υπό­θε­ση οπα­δι­κής βίας.

Η έρευ­να της ΥΑΒΑΧ συνε­χί­ζε­ται για την ταυ­το­ποί­η­ση και άλλων ατό­μων που ενε­πλά­κη­σαν στα επει­σό­δια και κυρί­ως για τον δολο­φό­νο του 29χρονου φίλα­θλου της ΑΕΚ, Μιχά­λη Κατσούρη.

Νέα ευρήματα;

Ευρή­μα­τα που εκτι­μά­ται ότι θα οδη­γή­σουν σύντο­μα στην έκδο­ση και νέων ενταλ­μά­των σύλ­λη­ψης, μετά από αυτό που εκδό­θη­κε σήμε­ρα σε βάρος Έλλη­να υπη­κό­ου, έχουν στα χέρια τους οι δικα­στι­κές αρχές που ερευ­νούν την αιμα­τη­ρή συμπλο­κή έξω από το γήπε­δο της ΑΕΚ η οποία κατέ­λη­ξε στην δολο­φο­νία του Μιχά­λη Κατσούρη.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που επι­κα­λεί­ται το ΑΠΕ, η 25η τακτι­κή ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται την υπό­θε­ση, μετά το ένταλ­μα σε βάρος οπα­δού του ΠΑΟ, φέρε­ται ότι θα είναι σε θέση τις επό­με­νες ημέ­ρες να διευ­ρύ­νει τον κύκλο των κατη­γο­ρου­μέ­νων για τα αιμα­τη­ρά επει­σό­δια, εκδί­δο­ντας νέα εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης για πρό­σω­πα για τα οποία προ­κύ­πτει εμπλο­κή τους σε όσα έγι­ναν στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους μία σει­ρά από συγκε­κρι­μέ­να ευρή­μα­τα που εξε­τά­ζο­νται και η αξιο­ποί­η­ση των οποί­ων ανα­μέ­νε­ται ότι θα φέρει ενώ­πιον της δικα­στι­κής λει­τουρ­γού νέους κατηγορούμενους.

Στο μετα­ξύ, πηγές από τον χώρο της Δικαιο­σύ­νης ανα­φέ­ρουν πως ουδέ­πο­τε αρνή­θη­καν εισαγ­γε­λείς τη συν­δρο­μή και παρου­σία τους σε ποδο­σφαι­ρι­κούς αγώ­νες όταν τους ζητή­θη­κε. Ανα­φέ­ρουν επί­σης ότι δεν υπο­βλή­θη­κε αίτη­μα για εισαγ­γε­λι­κή παρου­σία πριν από τον κρί­σι­μο αγώ­να της ΑΕΚ με την Ντι­να­μό Ζάγκρεμπ. Αντί­θε­τα για τους επό­με­νους αγώ­νες της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ, καθώς και του Πανα­θη­ναϊ­κού, έχουν ήδη ξεκι­νή­σει συσκέ­ψεις συναρ­μό­διων φορέ­ων με παρό­ντες εισαγ­γε­λι­κούς λειτουργούς.

Να σημειω­θεί ότι η παρου­σία εισαγ­γε­λέ­ων σε αγώ­νες ποδο­σφαί­ρου αφο­ρά την τήρη­ση της νομι­μό­τη­τας και όχι την επι­χει­ρη­σια­κή οργά­νω­ση και δρά­ση της Αστυνομίας.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο