Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγιά Σοφιά: Δε θα διστάσουν να δώσουν στην Τουρκία οποιοδήποτε αντάλλαγμα

Σχό­λιο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Αγιά Σοφιά: Η εκκλη­σία, η αστι­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις κλπ τοπο­θε­τού­με­νοι επί της από­φα­σης Ερντο­γάν να μετα­τρέ­ψει την Αγια Σοφιά σε τζα­μί, κάνουν λόγο για μια ενέρ­γεια του με εθνι­κι­στι­κά κίνη­τρα και στόχευση.

Αυτό είναι το ήσσο­νος σημα­σί­ας που συνει­δη­τά προ­βάλ­λε­ται, για να κρυ­φτεί η ουσία. Η από­φα­ση για μετα­τρο­πή της Αγιάς Σοφιάς σε τζα­μί, είναι μια ενέρ­γεια ενταγ­μέ­νη στους ευρύ­τε­ρους σχε­δια­σμούς, παζά­ρια και ανταλ­λάγ­μα­τα στην περιο­χή. Μην ξεχνά­με, ότι για να απο­σπά­σουν την Τουρ­κία (σημα­ντι­κός εταί­ρος τος)  από την επιρ­ροή της Ρωσί­ας δε θα διστά­σουν να της δώσουν οποιο­δή­πο­τε αντάλ­λαγ­μα. Τη φόρ­μου­λα θα τη βρουν.

Την επι­θε­τι­κό­τη­τα της τουρ­κι­κής άρχου­σας τάξης, όχι μόνο ανέ­χο­νται αλλά (κατά περί­στα­ση) και ενθαρ­ρύ­νουν τόσο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ.

(Οι όποιες αντι­δρά­σεις τους στην από­φα­ση Ερντο­γάν για την Αγιά Σοφιά ήταν χλια­ρές, ρου­τί­νας , η δε «ορθό­δο­ξη» Ρωσία ούτε ανα­κοί­νω­ση δεν έβγαλε…)

Ταυ­τό­χρο­να, έχουν και την ευκαι­ρία με το να προ­σα­να­το­λί­ζουν σε θρη­σκευ­τι­κές και εθνι­κές πτυ­χές της υπό­θε­σης να υπο­δαυ­λί­ζουν τα εθνι­κι­στι­κά, και θρη­σκευ­τι­κά πάθη στη λογι­κή του διαί­ρει και βασί­λευε, προ­ϋ­πό­θε­ση για να περά­σουν τα όποια σχέ­διά τους στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

banner aggoules

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο