Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγρίνιο: Πιστοί προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος

Αντι­γρά­φου­με την ακό­λου­θη είδη­ση την οποία αλιεύ­σα­με στο ertnews.gr:

Παρου­σία πλή­θους πιστών, τελέ­σθη­κε Ιερά Αγρυ­πνία προς τιμήν του Παΐ­σιου του Αγιο­ρεί­τη στον προ­αύ­λιο χώρο του Ναού του Αγί­ου Δημη­τρί­ου, στο Αγρίνιο.

Ο Παΐ­σιος είχε περά­σει ως στρα­τιώ­της από το Αγρί­νιο εξ ου και τιμά­ται στη συγκε­κρι­μέ­νη πόλη. Το πλή­θος που συγκε­ντρώ­θη­κε είχε την ευκαι­ρία να προ­σκυ­νή­σει μια εικό­να του Αγί­ου και λεί­ψα­νά του, καθώς και ένα κάστα­νο το οποίο ο Παΐ­σιος πριν από 27 χρό­νια είχε δώσει έναν φοιτητή.

Σύμ­φω­να με την Ι.Μ. Αιτω­λί­ας και Ακαρ­να­νί­ας τον Οκτώ­βριο του 1990, «ο Γέρο­ντας Παΐ­σιος είχε δώσει ως ευλο­γία βρα­σμέ­να κάστα­να σε μια ομά­δα φοι­τη­τών που τον είχε επι­σκε­φθεί. Ένας εκ των φοι­τη­τών, ο οποί­ος τυγ­χά­νει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέ­ων που τέλε­σαν την Αγρυ­πνία, φύλα­ξε το βρα­σμέ­νο κάστα­νο που πήρε, το οποίο έως σήμε­ρα, 27 χρό­νια μετά, παρα­μέ­νει κατά θαυ­μα­στό τρό­πο, αναλ­λοί­ω­το, ενώ ακού­γε­ται ακό­μη και ο καρ­πός μέσα σε αυτό. Έτσι, ακό­μη και εκεί­νο το απλό γεγο­νός μαρ­τύ­ρη­σε σε βάθος χρό­νου, τη συνε­χή παρου­σία του Θεού, την οποία δυστυ­χώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνού­νται αλλά φθά­νουν ακό­μη και να εμπαί­ζουν», όπως ανα­φέ­ρει η Ι.Μ. Αιτω­λί­ας και Ακαρνανίας.

Πόσο κοντά είμα­στε στο Μεσαίωνα;

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο