Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλια η πολιτική τους, αθλιότερος ο λόγος τους — Η ευθύνη στον καφετζή και κοινοτάρχη για τις εικόνες στο Πεύκη!!!

Η κυβέρ­νη­ση που δεν έλα­βε κανέ­να μέτρο για τη σωστή εφαρ­μο­γή της τηλεκ­παί­δευ­σης, που κάνει το παν για να κρυ­φτεί η κατά­στα­ση και οι ελλεί­ψεις στα σχο­λεία, που μετα­θέ­τει τις ευθύ­νες πότε στους Ολλαν­δούς μαθη­τές, πότε στον καφε­τζή και τον κοι­νο­τάρ­χη του χωριού στο Πεύ­κη Πύρ­γου, έχει απύθ­με­νο θρά­σος και προ­σβάλ­λει βάναυ­σα τη νοη­μο­σύ­νη μας)φωτογραφία από καφε­νείο της κοι­νό­τη­τας Πεύ­κης της Ηλεί­ας την οποία μοί­ρα­σε ο ίδιος ο κοι­νο­τάρ­χης και ιδιο­κτή­της του καφε­νεί­ου σε τοπι­κά ΜΜΕ).

Ναι στον Κοι­νο­τάρ­χη του χωριού στο Πεύ­κη Πύρ­γου μετα­θέ­τει τις ευθύ­νες η ΝΔ για τις απα­ρά­δε­κτες εικό­νες με τους μαθη­τές  να κάνουν μάθη­μα στην αυλή του καφε­νεί­ου, μέσα στο κρύο, για­τί μόνο στο καφε­νείο του χωριού υπάρ­χει internet! Οι μαθη­τές φορώ­ντας τα μπου­φάν τους, προ­σπα­θούν να κάνουν τηλε­μά­θη­μα με ένα δανει­κό κινη­τό και ένα παλιό λάπ τοπ, για να μπο­ρέ­σουν να μπουν στην πλατ­φόρ­μα του υπουρ­γεί­ου Παιδείας.

«Ο διευ­θυ­ντής της Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Ηλεί­ας που ζήτη­σε από χθες ενη­μέ­ρω­ση από όλους τους διευ­θυ­ντές σχο­λεί­ων για προ­βλή­μα­τα και ελλεί­ψεις ουδέ­πο­τε ενη­με­ρώ­θη­κε αρμο­δί­ως για τις συγκε­κρι­μέ­νες ελλείψεις.

Ο Δήμαρ­χος Πύρ­γου στον οποίο ανή­κει η συγκε­κρι­μέ­νη κοι­νό­τη­τα, ουδέ­πο­τε ενη­με­ρώ­θη­κε από τον Κοι­νο­τάρ­χη για τις ελλεί­ψεις, τις οποί­ες πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε σήμε­ρα από τα ΜΜΕ».

Χθες ζήτη­σε ενη­μέ­ρω­ση ο διευ­θυ­ντής Πρω­το­βάθ­μιας (!) όταν όλες οι λεπτο­μέ­ρειες για την τηλεκ­παί­δευ­υ­ση και την ισό­τι­μη πρό­σβα­ση των μαθη­τών θα έπρε­πε να είχαν λυθεί αν όχι την άνοι­ξη (τότε που έδι­ναν εντο­λή να κατα­γρα­φούν οι ελλεί­ψεις και την επο­μέ­νη την έπαιρ­ναν πίσω) του­λά­χι­στον όταν ξεκι­νού­σε η τρέ­χου­σα χρο­νιά. Βλέ­πε­τε δεν είχαν χρό­νο για τα προ­βλή­μα­τα χιλιά­δων μαθη­τών ανά την Ελλά­δα, προ­εί­χαν άλλα… Έστη­σαν ολό­κλη­ρο σόου για το πάρ­τι της δεκά­χρο­νης μαθή­τριας. Λυπή­θη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός «που το lockdown θα σου χαλά­σει τα σχέ­διά» αλλά δεν του καί­γε­ται καρ­φί που τα παι­διά εν έτει 2020 στε­ρού­νται το πολυ­τι­μό­τε­ρο αγα­θό, τα Γράμ­μα­τα για­τί δεν έχουν τάμπλετ, λαπ τοπ, ίντερ­νετ.… τη στιγ­μή που μοι­ρά­ζει κου­βαρ­ντα­λί­δι­κα εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ σε μέσα ενη­μέ­ρω­σης (για να κρύ­βουν εικό­νες σαν αυτές στο Πεύ­κη) και στο κεφάλαιο.

Ντρέ­πε­ται και η ντρο­πή με τα λόγια και τα έργα τους.  Άφη­σαν το λαό στο έλε­ος της παν­δη­μί­ας, τους για­τρούς χωρίς εφε­δρεί­ες και μέσα και τους μαθη­τές χωρίς εκπαί­δευ­ση. Αρνή­θη­κε να λάβει μέτρα για την ασφα­λή λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων, αρνεί­ται να εξα­σφα­λί­σει ισό­τι­μη πρό­σβα­ση σε όλους τους μαθητές.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο