Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητα! Πλειστηριάζεται στη Θεσσαλονίκη πρώτη κατοικία ανάπηρου συνταξιούχου για πλασματικό χρέος!

Στο «σφυ­ρί» βγά­ζουν τα κορά­κια των τρα­πε­ζών και των fund, πρώ­τη κατοι­κία ανά­πη­ρου συντα­ξιού­χου υδραυ­λι­κού και της γυναί­κας του, νοση­λεύ­τριας, από την περιο­χή της Βούλ­γα­ρη στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, για δάνειο από την «Ασπίς Πρό­νοια ΑΕΓΑ», μέσω της «Eurobank».

Στο πλευ­ρό τους βρί­σκο­νται Σωμα­τεία και η Επι­τρο­πή κατά των πλει­στη­ρια­σμών δηλώ­νο­ντας ότι δεν θα επι­τρέ­ψουν τον πλει­στη­ρια­σμό και να πετά­ξουν το ζευ­γά­ρι από το σπί­τι τους.

Το ζευ­γά­ρι το 2001 πήρε στε­γα­στι­κό δάνειο ύψους 26.412,33 ευρώ μέσω της «Eurobank» σε συνερ­γα­σία με την «Ασπίς». Σύμ­φω­να με τη σύμ­βα­ση, το ζευ­γά­ρι πλή­ρω­νε τους τόκους στη «Eurobank» και το κεφα­λαίο στην «Ασπίς».

Το 2009 που έκλει­σε η «Ασπίς», το ζευ­γά­ρι είχε πλη­ρώ­σει σχε­δόν όλο το κεφά­λαιο, και είχε μεί­νει χρέ­ος μόλις 5 χιλιά­δες ευρώ, ενώ συνέ­χι­σε να πλη­ρώ­νει κανο­νι­κά τους τόκους στην «Eurobank», ύστε­ρα από συνεν­νό­η­ση με την τρά­πε­ζα. Στις αρχές του 2012, είχε πλέ­ον απο­πλη­ρω­θεί το σύνο­λο τόκων του δανεί­ου και τότε άρχι­σε ο Γολ­γο­θάς του ζευγαριού.

Η «Eurobank» δεν ανα­γνω­ρί­ζει το ποσό που έχει πλη­ρώ­σει το ζευ­γά­ρι στην «Ασπίς» και αρχί­ζει να κυνη­γά­ει το ζευ­γά­ρι, το οποίο στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα χρω­στά­ει μόλις 5 χιλιά­δες ευρώ από το αρχι­κό κεφάλαιο.

Σήμε­ρα η «Quant» το fund που πήρε το δάνειο, ζητά­ει 69.573 ευρώ από το ζευ­γά­ρι (!!!) και βγά­ζει σε πλει­στη­ρια­σμό το σπί­τι στις 19 Ιού­λη. Διπλά­σιο ποσό και από αυτό που επι­κα­λεί­ται η «Eurobank» (38.873,70 ευρώ).

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο