Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιφνιδιαστική μαχητική παρέμβαση φοιτητών στο Μαξίμου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (ΦΩΤΟ)

Αιφ­νι­δια­στι­κή παρέμ­βα­ση στο Μέγα­ρο Μαξί­μου πραγ­μα­το­ποί­η­σαν Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι της Αθή­νας ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια. Με τα πανό τους και τα συν­θή­μα­τά τους φώνα­ξαν “όχι στα ιδιω­τι­κά πανε­πι­στή­μια” απαι­τώ­ντας πτυ­χία με αξία, δωρε­άν σπου­δές ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο που ετοι­μά­ζε­ται να φέρει η κυβέρ­νη­ση προς ψήφι­ση το επό­με­νο διάστημα.

Απέ­να­ντί τους συνά­ντη­σαν δυνά­μεις των ΜΑΤ που τους περι­κύ­κλω­σαν για να τους απω­θή­σουν αλλά και δυνά­μεις της Αστυ­νο­μί­ας που επι­χεί­ρη­σαν να «φιμώ­σουν» την αιφ­νι­δια­στι­κή κινητοποίηση.

Ωστό­σο παρά την απρό­κλη­τη επί­θε­ση της Αστυ­νο­μί­ας, οι φοι­τη­τές παρέ­μει­ναν δυνα­μι­κά στο σημείο καταγ­γέλ­λο­ντας το κλί­μα της τρο­μο­κρα­τί­ας, δια­τρα­νώ­νο­ντας την αντί­θε­σή τους στο νομο­σχέ­διο και δεί­χνο­ντας το τι περι­μέ­νει την κυβέρ­νη­ση το επό­με­νο διά­στη­μα ενώ συνε­χί­ζο­νται οι προ­ε­τοι­μα­σί­ες για τα συλ­λα­λη­τή­ρια σε Αθή­να, Θεσ­σα­λο­νί­κη και άλλες πόλεις στις 11 Γενάρη.

«Έτσι ακού­ει τους φοι­τη­τές η κυβέρ­νη­ση: Με ΜΑΤ, αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, αυταρ­χι­σμό και κατα­στο­λή!» σημειώ­νουν οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι που μπρο­στά από το Μέγα­ρο Μαξί­μου ανήρ­τη­σαν πανό που ανέ­φε­ρε: «Όχι στα Ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, πτυ­χία με αξία — δωρε­άν σπου­δές. Να μην κατα­τε­θεί το νομοσχέδιο!».

Σε δήλω­ση του έξω από το Μέγα­ρο Μαξί­μου ο Άγγε­λος Θωμό­που­λος, πρό­ε­δρος του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Τοπο­γρά­φων Μηχα­νι­κών ΕΜΠ κατήγ­γει­λε την «απα­ρά­δε­κτη στά­ση και παρου­σία της αστυ­νο­μί­ας που προ­πη­λά­κι­σε φοι­τη­τές και αυτή τη στιγ­μή απα­γο­ρεύ­ει τη συγκέ­ντρω­ση να προ­χω­ρή­σει» και σημεί­ω­σε πως «οι φοι­τη­τές σήμε­ρα ήρθα­με έξω από το Μέγα­ρο Μαξί­μου για να ξεκα­θα­ρί­σου­με πως το απα­ρά­δε­κτο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια δεν πρό­κει­ται να περά­σει! Ήρθα­με εδώ για­τί δε θέλου­με να δια­λυ­θούν τα πτυ­χία μας, να υπο­βαθ­μι­στούν οι σπου­δές μας».

Πηγή: 902.gr

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο