Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκτακτο Δελτίο Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις άνεμοι

Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες αλλά και θυελ­λώ­δεις άνε­μοι θα περι­λαμ­βά­νει το σκη­νι­κό του και­ρού από αργά το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του 6 Γενά­ρη έως το βρά­δυ της Κυρια­κής 7 Γενά­ρη, σύμ­φω­να με το Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­δεί­νω­σης Και­ρού που εξέ­δω­σε η Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία (ΕΜΥ).

Ειδι­κό­τε­ρα, όπως ανα­φέ­ρει η ΕΜΥ το Σάβ­βα­το ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται στα νησιά του Ιονί­ου, την Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Στε­ρεά και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο ενώ νότιοι άνε­μοι εντά­σε­ως 7 με 8 και από το βρά­δυ τοπι­κά έως 9 Μπο­φόρ θα πνέ­ουν από το μεση­μέ­ρι στο Ιόνιο και το από­γευ­μα στο Αιγαίο.

Αντί­στοι­χα την Κυρια­κή οι βρο­χο­πτώ­σεις και οι καται­γί­δες θα συνε­χι­στούν έως το από­γευ­μα στη δυτι­κή Ελλά­δα (Ιόνιο, Ήπει­ρο, δυτι­κή Στε­ρεά, δυτι­κή και νότια Πελο­πόν­νη­σο) με εξα­σθέ­νη­ση από το βρά­δυ. Από νωρίς το πρωί, έντο­νες κατά περιό­δους βρο­χές και καται­γί­δες θα επη­ρε­ά­ζουν κατά τόπους την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη και πιθα­νώς τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου με ύφε­ση από το από­γευ­μα. Οι θυελ­λώ­δεις νοτιοι νοτιο­δυ­τι­κοί άνε­μοι θα συνεχιστούν.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο