Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακροδεξιός δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να… ασκηθεί δίωξη για το «Δεν είναι αθώοι» στο Λευκό Πύργο

Το σύν­θη­μα «Δεν είναι αθώ­οι» που, με αφορ­μή τη δίκη της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, προ­βλή­θη­κε πριν δυο ημέ­ρες στο Λευ­κό Πύρ­γο ενό­χλη­σε τον δημο­τι­κό σύμ­βου­λο Θεσ­σα­λο­νί­κης και επι­κε­φα­λή της δημο­τι­κής παρά­τα­ξης «Νέα Αρχή για την Θεσ­σα­λο­νί­κη» Ιωάν­νη Νασιούλα.

Γνω­στός για τις ακρο­δε­ξιές του από­ψεις, ο Νασιού­λας ζήτη­σε με ανάρ­τη­ση του να… ασκη­θεί δίω­ξη σε όσους με προ­βο­λέα φωτα­γώ­γη­σαν τον Λευ­κό Πύρ­γο με το εν λόγω μήνυμα.

Το Νασιού­λα έβα­λε στη θέση του ο επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος, ο οποί­ος σημεί­ω­σε: «Τα μνη­μεία τιμώ­νται με αυτές τις ενέρ­γειες. Ο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και αυτοί που ζήτη­σαν την ποι­νι­κή δίω­ξη είναι απο­λύ­τως βέβαιο ότι θα ζητού­σαν την ποι­νι­κή δίω­ξη και του Μανώ­λη Γλέ­ζου όταν κατέ­βα­ζε τη γερ­μα­νι­κή σημαία. Είναι από­γο­νος τους».

Αντι­δρά­σεις για την προ­κλη­τι­κή δήλω­ση του δημο­τι­κού συμ­βού­λου υπήρ­ξαν και από άλλες παρα­τά­ξεις της αντιπολίτευσης.

Προ­φα­νώς ο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος, συμπά­σχο­ντας με τους υπό­δι­κους νεο­να­ζί εγκλη­μα­τί­ες, ενο­χλή­θη­κε από το αντι­φα­σι­στι­κό μήνυ­μα. Δεν είναι, ασφα­λώς, η πρώ­τη φορά που ο Ι. Νασιού­λας εκφρά­ζει τέτοιου είδους απόψεις.

Είναι συχνά τα ρατσι­στι­κά παρα­λη­ρή­μα­τα του συγκε­κρι­μέ­νου κυρί­ου στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, ενώ τον περα­σμέ­νο Νοέμ­βρη είχε ζητή­σει — από κοι­νού με τον ακρο­δε­ξιό Γιάν­νη Κου­ριαν­νί­δη — το «ξήλω­μα» της ανα­θη­μα­τι­κής πλά­κας που βρί­σκε­ται μπρο­στά από το Βασι­λι­κό Θέα­τρο και το οποίο ανα­φέ­ρε­ται στην απε­λευ­θέ­ρω­ση της Θεσ­σα­λο­νί­κης από τις δυνά­μεις του ΕΛΑΣ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο