Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναμένεται πρόβλημα στα σχολεία λόγω της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δ

«Με το πρώ­το, δεύ­τε­ρο και τρί­το κύμα είχαν νοσή­σει 3.000 παι­διά. Τώρα που η μετάλ­λα­ξη αυτή είναι πολύ μετα­δο­τι­κή στα παι­διά ιδιαί­τε­ρα, είχα­με την προ-προη­γού­με­νη βδο­μά­δα 2.500 παι­διά μόνο σε μια βδο­μά­δα. Οσα είχα­με σε 18 μήνες τα είχα­με σε μια βδο­μά­δα, επο­μέ­νως η μετα­δο­τι­κό­τη­τα είναι μεγά­λη, ο κίν­δυ­νος να πάθει το παι­δί κάτι υπάρ­χει, είναι 15%». Τα στοι­χεία αυτά ανέ­φε­ρε μιλώ­ντας σε ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό ο πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Παι­δια­τρι­κής Εται­ρεί­ας, Α. Κωνσταντόπουλος.

Οπως εκτί­μη­σε, «θα ανοί­ξουν τα σχο­λεία αλλά μέσα σε βρα­χύ χρο­νι­κό διά­στη­μα θα νοσή­σουν τόσα πολ­λά παι­διά που θα αρχί­σουν να προ­βλη­μα­τί­ζο­νται και να συζη­τά­νε κατά πόσο πρέ­πει να ανοί­ξουν τα σχο­λεία ή να κλεί­σουν, και γι’ αυτό λέω ότι το πρό­βλη­μα θα υπάρ­ξει τέλος Οκτώ­βρη — αρχές Νοέμβρη».

Την ίδια στιγ­μή η κυβέρ­νη­ση εξα­κο­λου­θεί να μην παίρ­νει μέτρα ενί­σχυ­σης των ελά­χι­στων νοσο­κο­μεί­ων Παί­δων, τα οποία ασφυ­κτιούν κάτω από τις ελλεί­ψεις προ­σω­πι­κού, που ξεπερ­νούν το 50% των οργα­νι­κών θέσε­ων, και όπου η ανα­μο­νή τους χει­με­ρι­νούς μήνες — προ παν­δη­μί­ας — για ιατρι­κή εξέ­τα­ση στα Επεί­γο­ντα μπο­ρεί να διαρ­κέ­σει μέχρι και 8 ώρες. Επι­πλέ­ον, δεν παίρ­νει ούτε ένα μέτρο ώστε να μην κλεί­σουν για τρί­τη σχο­λι­κή χρο­νιά τα σχο­λεία — «κλου­βιά», από την Πρω­το­βάθ­μια μέχρι και τη Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση, και να μη νοσή­σουν παι­διά και οικογένειες.

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο