Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«ΑΝΤΑΡΣΥΑ» με … ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες

«ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτα­πά­τες»: Αυτή είναι η προ­τρο­πή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον β’ γύρο των εκλο­γών στον δήμο της Αθή­νας, στη­ρί­ζο­ντας την υπο­ψη­φιό­τη­τα Δού­κα με επί­ση­μη ανα­κοί­νω­σή της.

Οπως ανα­φέ­ρει λοι­πόν η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γει­το­νιές της Αθή­νας», νιώ­θει …βαριά την «ευθύ­νη στις πλά­τες της», οπό­τε απο­φα­σί­ζει να βοη­θή­σει τον «Μανω­λιό» να βάλει τα ρού­χα του αλλιώς, δηλα­δή να φύγει η σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή και να εκλε­γεί ο υπο­ψή­φιος του ΠΑΣΟΚ, που στη­ρί­ζε­ται και από τον ΣΥΡΙΖΑ… «χωρίς αυτα­πά­τες», κάνο­ντας ταυ­τό­χρο­να επί­θε­ση στο ΚΚΕ που καλεί σε άκυ­ρο ή λευκό.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο συν­δυα­σμός που στή­ρι­ξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθή­να απέ­σπα­σε 6,09%, ποσο­στό που όπως φαί­νε­ται φιλο­δο­ξεί να το στεί­λει …πακέ­το στη σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία. Και μάλι­στα τη στιγ­μή που εντεί­νο­νται οι διερ­γα­σί­ες στον σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό χώρο ανά­με­σα σε ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ και οι συνερ­γα­σί­ες τους στις τοπι­κές εκλο­γές προ­βάλ­λο­νται ως πρό­κρι­μα για τη «μεγά­λη προ­ο­δευ­τι­κή παρά­τα­ξη». Είπαν φαί­νε­ται κι αυτοί να βάλουν το χερά­κι τους. Δεν είναι βέβαια η πρώ­τη φορά που η ηγε­σία του συγκε­κρι­μέ­νου χώρου βάζει τέτοιες πλάτες…

«Φτου κι απ’ την αρχή» δηλα­δή για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την επι­λο­γή τους αυτή να επι­βε­βαιώ­νει ότι ακό­μα και όσοι τίμιοι αγω­νι­στές, με γνή­σια αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κά αισθή­μα­τα, την ακο­λού­θη­σαν στην πρό­σφα­τη εκλο­γι­κή μάχη, δεν έχουν παρά να ακου­μπή­σουν στο ΚΚΕ, να συμ­βά­λουν από καλύ­τε­ρες θέσεις για την ανά­πτυ­ξη των εργα­τι­κών — λαϊ­κών αγώ­νων. Για­τί ο αγώ­νας ενά­ντια στη σημε­ρι­νή και στις επό­με­νες «κεντρο­δε­ξιές», «κεντρο­α­ρι­στε­ρές» — «προ­ο­δευ­τι­κές» και «συντη­ρη­τι­κές» αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις, στις ανα­συν­θέ­σεις του αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος, δεν μπο­ρεί να περι­μέ­νει, ούτε και να υπο­νο­μεύ­ε­ται από εκλο­γι­κά παζά­ρια μπρο­στά στις κάλπες.

Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο