Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντι ΚΚΕ… στενοχώριες…. – Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Η αδιαμ­φι­σβή­τη­τη άνο­δος του ΚΚΕ στις τοπι­κές εκλο­γές προ­κα­λεί «στε­να­χώ­ριες» σε άσπον­δους φίλους του. Προ­σπα­θούν να την «ερμη­νεύ­σουν» και να τη φέρουν στα δικά τους μέτρα, χύνο­ντας παράλ­λη­λα το γνω­στό αντιΚ­ΚΕ δηλη­τή­ριο τους. Δεν μπο­ρούν να «χωνέ­ψουν» ότι π.χ στις Περι­φέ­ρειες τα ψηφο­δέλ­τια που στή­ρι­ξε το ΚΚΕ πήραν 10%, με 80.000 παρα­πά­νω ψήφους από τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του Ιού­νη και 110.000 περισ­σό­τε­ρες από τις περι­φε­ρεια­κές του 2019, ενώ εξέ­λε­ξε και 6 δημάρχους.

Ένας από αυτούς η γνω­στή «Παν­δώ­ρα» των ΝΕΩΝ (Σ. Κασι­μά­της) σε άρθρο του με τίτλο «Προ­σβλέ­πο­ντας στις ευρω­ε­κλο­γές» (17/10) υπο­στη­ρί­ζει ότι η αύξη­ση αυτή είναι «κάτι περι­στα­σια­κό» και πως το «ΚΚΕ φου­σκώ­νει και ξεφου­σκώ­νει ανα­λό­γως των εξε­λί­ξε­ων στην ευρύ­τε­ρη αρι­στε­ρά». Παρα­βλέ­πει ότι βασι­κός λόγος της ανό­δου είναι η στα­θε­ρή ιδε­ο­λο­γία-πολι­τι­κή του υπέρ του λαού αλλά και δρά­ση του όλα αυτά τα χρό­νια στο λαϊ­κό κίνη­μα, στη Βου­λή αλλά και στους δήμους και τις περι­φέ­ρειες κάτι που εκτι­μή­θη­κε από τους ψηφο­φό­ρους αλλά και όσους/ες συσπει­ρώ­θη­καν στα ψηφο­δέλ­τια του (έφτα­σαν τους 20.000). Υπο­στη­ρί­ζει μάλι­στα ότι το ΚΚΕ «έχει μία ορο­φή που δεν μπο­ρεί να ξεπε­ρά­σει τον εαυ­τό του» χωρίς φυσι­κά να τολ­μά να ανα­φερ­θεί και σε αυτό το όριο γνω­ρί­ζο­ντας κατά βάθος ότι κάτι τέτοιο παρά τις προ­σπά­θειες του δεν ισχύει!

Εκεί όμως που δίνει «τα ρέστα του» είναι η ωμή δια­στρέ­βλω­ση των θέσε­ων του ΚΚΕ (άλλω­στε αυτός  κατά τη γνώ­μη μου είναι ο βασι­κός στό­χος του σχο­λί­ου). Από τη μία δια­στρε­βλώ­νει την πάγια θέση του ΚΚΕ για το Παλαι­στι­νια­κό σημειώ­νο­ντας ότι  «Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολι­τι­κή δύναμη…που υπο­στη­ρί­ζει ανοι­χτά της Χαμάς» (που την ταυ­τί­ζει αυτή τη στά­ση του ΚΚΕ με την …ακρο­δε­ξιά, ενώ γνω­ρί­ζει με ποιου το μέρος έχουν αυτοί ταχτεί) . Να του υπεν­θυ­μί­σου­με ότι το ΚΚΕ υπο­στη­ρί­ζει στα­θε­ρά το δικαί­ω­μά του λαού της Παλαι­στί­νης να παλεύ­ει για να ζήσει σε ελεύ­θε­ρη πατρί­δα, χωρίς κατο­χή και κατο­χι­κά στρατεύματα.

Από την άλλη συνε­χί­ζο­ντας τη δια­στρέ­βλω­ση των θέσε­ων για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία γρά­φει ότι «…Βλέ­που­με και στο Μεσα­να­το­λι­κό, δηλα­δή την ίδια τυφλό­τη­τα που τους κάνει να παίρ­νουν το μέρος της Ρωσί­ας ενα­ντί­ον της Ουκρα­νί­ας…». Να του υπεν­θυ­μί­σου­με ότι το ΚΚΕ (Από­φα­ση Κ.Ε 12/3/2022) από την πρώ­τη στιγ­μή τόνι­ζε ανά­με­σα στ’ άλλα ότι: «…Η αλη­θι­νή αλλη­λεγ­γύη στους λαούς της Ουκρα­νί­ας και της Ρωσί­ας, των άλλων γει­το­νι­κών λαών είναι ο αγώ­νας σε κάθε χώρα ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, η πάλη ενά­ντια στην εμπλο­κή της κάθε χώρας σε αυτόν. Είναι η κατα­δί­κη της στρα­τιω­τι­κής επέμ­βα­σης της Ρωσί­ας, αλλά και η κατα­δί­κη των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ που πυρο­δο­τούν τον πόλεμο…».

Φυσι­κά ως έμπει­ρος δημο­σιο­γρά­φος που είναι γνω­ρί­ζει καλά τις θέσεις του ΚΚΕ, απλά επι­μέ­νει στην δια­στρέ­βλω­ση για να υπη­ρε­τή­σει το ιδε­ο­λο­γι­κό του αφήγημα.

Και κατα­λή­γει με μία ευχή (δική του αλλά θα έλε­γα και της άρχου­σας τάξης) ότι «…Η περί­φη­μη αυθε­ντι­κό­τη­τα ή στα­θε­ρό­τη­τά του, όπως την επαι­νούν οι θαυ­μα­στές του, θέτει και το όριο της επιρ­ρο­ής του…». Φυσι­κά η επιρ­ροή του ΚΚΕ είναι πολύ μεγα­λύ­τε­ρη από τα εκλο­γι­κά του ποσο­στά (ας μην ανη­συ­χεί έρχο­νται και άλλες εκλο­γές…) και αυτό εκφρά­ζε­ται και σε επί­πε­δο λαϊ­κού κινή­μα­τος. Όπως επί­σης γενι­κό­τε­ρα ότι η επιρ­ροή ενός Κ.Κ ποτέ δεν πρό­κει­ται να εκφρα­στεί και να απο­τυ­πω­θεί πιστά μόνο σε εκλο­γι­κές μάχες στο πλαί­σιο του αστι­κού συστήματος…

Ας κλεί­σου­με με μία αρα­βι­κή παροι­μία: «Τα σκυ­λιά γαβγί­ζουν, αλλά το καρα­βά­νι προχωρά»…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο