Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απίστευτη εικόνα — Βρέθηκαν μετανάστες γυμνοί στις όχθες του Έβρου — Την Τουρκία δείχνει το ΠΡΟ.ΠΟ

Σκλη­ρή εικό­να από τις όχθες του ποτα­μού Έβρου απο­τέ­λε­σμα της εργα­λειο­ποί­η­σης των μετα­να­στών και της απάν­θρω­πης πολι­τι­κής που ακο­λου­θεί­ται από την Ελλά­δα και την Τουρκία.

Για απάν­θρω­πη εργα­λειο­ποί­η­ση παρά­τυ­πων μετα­να­στών από την Τουρ­κία στον Έβρο κάνει λόγο το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη με αφορ­μή νέα υπό­θε­ση παρά­νο­μης εισό­δου 92 μετα­να­στών οι οποί­οι είχαν εγκα­τα­λει­φθεί στις όχθες του ποτα­μού εντε­λώς γυμνοί πριν δια­σω­θούν από Αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Φύλα­ξης Φερών σε συνερ­γα­σία με τον frontex

Σε ανα­κοί­νω­σή του το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη ανα­φέ­ρει ανα­λυ­τι­κά τα ακόλουθα:

«Η Τουρ­κία συνε­χί­ζει απρο­κά­λυ­πτα να εργα­λειο­ποιεί μετα­νά­στες, να παρα­βιά­ζει ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα, να κατα­πα­τά το Διε­θνές Δίκαιο.

Χθες, η προ­κλη­τι­κό­τη­τά της ξεπέ­ρα­σε κάθε όριο, όταν και Αστυ­νο­μι­κοί του Τμή­μα­τος Συνο­ρια­κής Φύλα­ξης Φερών, σε συνερ­γα­σία με τον frontex, διέ­σω­σαν 92, συνο­λι­κά, παρά­νο­μους μετα­νά­στες από τις όχθες του ποτα­μού Έβρου, οι οποί­οι είχαν εγκα­τα­λει­φθεί στο σημείο εντε­λώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παρα­μι­κρό εξοπλισμό.

Οι συγκε­κρι­μέ­νοι άνθρω­ποι, όπως οι ίδιοι δήλω­σαν στους Έλλη­νες Αστυ­νο­μι­κούς, είχαν μετα­φερ­θεί στον Έβρο με τρία οχή­μα­τα των Τουρ­κι­κών Αρχών, ενώ εν συνε­χεία επι­βι­βά­στη­καν σε πλα­στι­κές λέμ­βους, για να διέλ­θουν στην ελλη­νι­κή πλευρά.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως ο Υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Τάκης Θεο­δω­ρι­κά­κος, κατήγ­γει­λε χθες την συμπε­ρι­φο­ρά της Τουρ­κί­ας στο συμ­βού­λιο Υπουρ­γών Εσω­τε­ρι­κών και Δημό­σιας Τάξης στο Λου­ξεμ­βούρ­γο, ενώ ενη­μέ­ρω­σε και την αρμό­δια Ευρω­παία Επί­τρο­πο για τις καθη­με­ρι­νές της προ­κλή­σεις, παρου­σιά­ζο­ντας και οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλικό.

Την ώρα που η Ελλά­δα προ­στα­τεύ­ει απο­τε­λε­σμα­τι­κά τα σύνο­ρά της, επι­δει­κνύ­ο­ντας σεβα­σμό στην ανθρώ­πι­νη ζωή, η Τουρ­κία συνε­χί­ζει να αγνο­εί όχι μόνο το Διε­θνές Δίκαιο, αλλά και τη στοι­χειώ­δη ανθρώ­πι­νη συμπεριφορά».

Η ανα­κοί­νω­ση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 14-10-2022 το πρωί, στην παρέ­βρια περιο­χή Φερών Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, αστυ­νο­μι­κοί του Τμή­μα­τος Συνο­ρια­κής Φύλα­ξης Φερών, εντό­πι­σαν ενε­νή­ντα δύο (92) παρά­νο­μους μετα­νά­στες χωρίς ενδύ­μα­τα και ορι­σμέ­νους εξ αυτών με σωμα­τι­κά τραύ­μα­τα. Από την έρευ­να Ελλή­νων αστυ­νο­μι­κών και αξιω­μα­τού­χων του Frontex δια­πι­στώ­θη­κε ότι προ­ω­θή­θη­καν στο ελλη­νι­κό έδα­φος, με πλα­στι­κές βάρ­κες από την Τουρ­κία στην Ελλά­δα μέσω του ποτα­μού Έβρου.

Όλες οι ανά­γκες ένδυ­σης – σίτι­σης και πρώ­των βοη­θειών των ανω­τέ­ρω προ­σώ­πων καλύ­φθη­καν άμε­σα από τις Ελλη­νι­κές Αρχές».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο