Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομικός και ειδικός φρουρός πουλούσαν ναρκωτικά με το περιπολικό!!!

Ένας αστυ­φύ­λα­κας και ένας ειδι­κός φρου­ρός, που υπη­ρε­τούν στην Αττι­κή, είναι μετα­ξύ των έξι συλ­λη­φθέ­ντων, στο πλαί­σιο του αυτο­φώ­ρου, από την Υπη­ρε­σία Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων Σωμά­των Ασφα­λεί­ας, κατη­γο­ρού­με­νοι για ναρ­κω­τι­κά και παρά­βα­ση καθήκοντος.

Ειδι­κό­τε­ρα, σε βάρος των συλ­λη­φθέ­ντων σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία για, κατά περί­πτω­ση, παρα­βά­σεις των νομο­θε­σιών περί εξαρ­τη­σιο­γό­νων ουσιών και ερα­σι­τε­χνι­κού-επαγ­γελ­μα­τι­κού αθλη­τι­σμού, καθώς και για παρά­βα­ση καθή­κο­ντος. Σημειώ­νε­ται, ότι στη δικο­γρα­φία περι­λαμ­βά­νο­νται ακό­μα πέντε άτο­μα για παρά­βα­ση της νομο­θε­σί­ας περί ναρ­κω­τι­κών, για τα οποία δεν συνέ­τρε­χαν, όμως, οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις της αυτό­φω­ρης διαδικασίας.

Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, έπει­τα από κατάλ­λη­λη αξιο­ποί­η­ση πλη­ρο­φο­ριών και εφαρ­μο­γή ειδι­κών ανα­κρι­τι­κών τεχνι­κών, προ­έ­κυ­ψε ότι ο συλ­λη­φθείς αστυ­φύ­λα­κας, από τον Οκτώ­βρη του 2022, δια­κι­νού­σε ποσό­τη­τες ναρ­κω­τι­κών ουσιών, κυρί­ως ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη. Τις ποσό­τη­τες αυτές, τις προ­μη­θευό­ταν από άλλο συλ­λη­φθέ­ντα, ενώ οι κατη­γο­ρού­με­νοι χρη­σι­μο­ποιού­σαν τα σπί­τια τους ως χώρους αποθήκευσης.

Παράλ­λη­λα, ο αστυ­φύ­λα­κας φέρε­ται ότι χρη­σι­μο­ποιού­σε μέτρα προ­φύ­λα­ξης και ειδι­κό­τε­ρα κωδι­κο­ποι­η­μέ­νες συνο­μι­λί­ες και χρή­ση δια­δι­κτυα­κών εφαρ­μο­γών στις επι­κοι­νω­νί­ες, ενώ, όπως δια­πι­στώ­θη­κε, δια­κι­νού­σε ναρ­κω­τι­κές ουσί­ες με τη χρή­ση υπη­ρε­σια­κού αυτο­κι­νή­του, κατά την εκτέ­λε­ση δια­τε­ταγ­μέ­νης υπηρεσίας.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος αστυ­φύ­λα­κας, ενώ βρι­σκό­ταν χθες, Σάβ­βα­το 8 Απρι­λί­ου, σε δια­τε­ταγ­μέ­νη υπη­ρε­σία, με υπη­ρε­σια­κό αυτο­κί­νη­το, προ­φα­σί­στη­κε στο συνο­δό του ότι έπρε­πε να συνα­ντή­σει συγ­γε­νι­κό του πρό­σω­πο, που επρό­κει­το να ταξι­δέ­ψει. Αμέ­σως μετά, απο­μα­κρύν­θη­κε από το υπη­ρε­σια­κό όχη­μα και συνα­ντή­θη­κε με έναν από τους συλ­λη­φθέ­ντες, τον οποίο προ­μή­θευ­σε με κάν­να­βη, βάρους οκτώ γραμμαρίων.

Όσον αφο­ρά στον ειδι­κό φρου­ρό, δια­πι­στώ­θη­κε ότι προ­μη­θεύ­τη­κε ναρ­κω­τι­κές ουσί­ες για προ­σω­πι­κή του χρήση.

Σε έρευ­νες που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στα σπί­τια των κατη­γο­ρού­με­νων, εντο­πί­στη­καν και κατα­σχέ­θη­καν, μετα­ξύ άλλων: 2 κιλά και 536,2 γραμ­μά­ρια ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης, 46 δισκία και 11 φια­λί­δια με άγνω­στες υγρές ουσί­ες, καθώς και 2 συσκευα­στές κενού αέρος και σφρά­γι­σης συσκευασιών.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες οδη­γού­νται στην αρμό­δια εισαγ­γε­λι­κή Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο