Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Από Αντώναρο μέχρι Παχατουρίδη, ο μύλος της «προοδευτικής» συμμαχίας όλα τα αλέθει.…

Όλους τους χωρά­ει ο «προ­ο­δευ­τι­κός» αχταρ­μάς. Από τον κυβερ­νη­τι­κό εκπρό­σω­πο της κυβέρ­νη­σης Καρα­μαν­λή (2004–2009), Ευάγ­γε­λο Αντώ­να­ρο, που θα είναι υπο­ψή­φιος για τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές με το ψηφο­δέλ­τιο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον επί σει­ρά ετών υπο­στη­ρι­ζό­με­νο από τη ΝΔ Δήμαρ­χο Περι­στε­ρί­ου, Ανδρέα Παχα­του­ρί­δη, τον οποίο ανα­κοί­νω­σε ότι στη­ρί­ζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημο­τι­κές εκλογές.

Μέτα την «πρώ­τη φορά Αρι­στε­ρά» με τους ακρο­δε­ξιούς ΑΝΕΛ και την συμ­με­το­χή στα ψηφο­δέλ­τια στε­λε­χών του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπε­ρι­λαμ­βά­νει στα ψηφο­δέλ­τια του

πρό­σω­πα που έχουν …«γαλό­νια» στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή με το κόμ­μα της ΝΔ, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι τα αστι­κά κόμ­μα­τα τα χωρί­ζει… ένα τσι­γά­ρο δρόμος.

Στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ ανα­κοι­νώ­θη­καν τα ψηφο­δέλ­τια του κόμ­μα­τος για τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές. Ανά­με­σα τους ο Ευάγ­γε­λος Αντώ­να­ρος που θα είναι υπο­ψή­φιος στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή. Φυσι­κά, όπως και στις προη­γού­με­νες εκλο­γές, στις λίστες φιγου­ρά­ρουν πρό­σω­πα από το ΠΑΣΟΚ όπως ο Στέ­φα­νος Τζου­μά­κας, η Μαρι­λί­ζα Ξενο­γιαν­να­κο­πού­λου, ο Πανα­γιώ­της Κου­ρου­μπλής, ο Γ. Ραγκού­σης κ.ά. επί­σης …δοκι­μα­σμέ­νοι ως υπουρ­γοί σε αντι­λαϊ­κές κυβερνήσεις.

Ανα­κοι­νώ­θη­καν επί­σης οι υπο­ψή­φιοι που θα στη­ρί­ξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έξι Δήμους. Πρό­κει­ται για τον Nίκο Παπ­πά στον Δήμο Αθη­ναί­ων, τον Νίκο Γαβρί­λη στον Δήμο Πει­ραιά, τον Βασί­λη Αϊβα­λή στον Δήμο Πατρέ­ων, τον Ανδρέα Παχα­του­ρί­δη στον Δήμο Περι­στε­ρί­ου, τον Από­στο­λο Καλο­γιάν­νη στο Δήμο Λαρι­σαί­ων και τον Δημή­τρη Τρα­πε­ζιώ­τη στον Δήμο Αγρινίου.

Ύστε­ρα και από αυτό μπο­ρεί ο καθέ­νας, ιδιαί­τε­ρα όσοι νοιώ­θουν αρι­στε­ροί και ριζο­σπά­στες, όσοι αντι­λαμ­βά­νο­νται την «πρό­ο­δο» ως δια­πά­λη με το παλιό και το σάπιο του σημε­ρι­νού συστή­μα­τος και έχουν ακό­μα ψευ­δαι­σθή­σεις και αυτα­πά­τες, να κατα­νο­ή­σουν καλύ­τε­ρα τι εννο­εί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει εκκλή­σεις για «προ­ο­δευ­τι­κή κυβέρνηση».

Ενδει­κτι­κό επί­σης είναι πως λίγη ώρα μετά την ανα­κοί­νω­ση των ψηφο­δελ­τί­ων του ΣΥΡΙΖΑ, η βου­λευ­τής του κόμ­μα­τος Ειρή­νη Αγα­θο­πού­λου απο­χώ­ρη­σε από το ψηφο­δέλ­τιο αφού, σύμ­φω­να με διαρ­ρο­ές, δεν έγι­νε σεβα­στό το βέτο που άσκη­σε για συνυ­πο­ψη­φίο της στο νομό Κιλκίς…

902.gr

Ο Νίκος Παπ­πάς επέ­λε­ξε να γίνει «χρή­σι­μος…»: Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο