Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Βάστα μάνα και θα γίνει…!»

Γρά­φει ο Βασί­λης Λιό­γκα­ρης //

«Βάστα μάνα και θα γίνει… το μεγά­λο πήδη­μα… Λευ­τε­ριά και Ρωμιο­σύ­νη είναι αδέλ­φια δίδυμα…».

Ναι… Υπάρ­χει το μεγά­λο πήδη­μα και λέγε­ται ΕΑΜ. Μια «ρεζέρ­βα» στο θησαυ­ρο­φυ­λά­κιο της Ιστο­ρί­ας. Με ηρω­ι­κούς αγώ­νες, με πίστη και παρακαταθήκες.
Βρί­σκε­ται στην αναμονή…

Είναι οι σημε­ρι­νές αντι­λαϊ­κές και αντερ­γα­τι­κές προ­κλή­σεις που συνι­στούν την επα­να­σύ­ντα­ξή του και την ελπί­δα του Λαού, για­τί οι κατα­στά­σεις αι τα πράγ­μα­τα που ζού­με δεν είναι καθό­λου καλά.

Βρο­ντο­φω­νά­ζουν και κοκορεύονται.

«Τα πράγ­μα­τα άλλα­ξαν». Ναι! (προς το χει­ρό­τε­ρο, το πολύ χειρότερο).

***
Μας κυβερ­νά­ει μια αντι­δρα­στι­κή – αυταρ­χι­κή κυβέρ­νη­ση, που αντί να αμβλύ­νει τις σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές και πολι­τι­κές κατα­στά­σεις, αντί­θε­τα τις οξύ­νει με προ­κλη­τι­κό τρόπο.

Όπως ο εκτρο­χια­σμός των ΜΑΤ σε πολ­λά επί­πε­δα (Να σκε­φτεί­τε τέτοιο φόβο παρου­σιά­ζει η εμφά­νι­ση Αστυ­νο­μι­κού, ώστε ο νεα­ρός έφη­βος προ­τι­μά­ει να πέσει στην παγω­μέ­νη θάλασ­σα, μια και είχε προη­γη­θεί το χαστού­κι στον 11χρονο Ρομά).

Τα κανά­λια της τηλε­ό­ρα­σης όλα την ίδια μού­ρη και την ίδια πολι­τι­κή και φιλο­κυ­βερ­νη­τι­κή κατεύ­θυν­ση. Το μαύ­ρο άσπρο. Δεν βλέ­πεις παρά να επε­λαύ­νουν διαρ­κώς σε μεγά­λες αυλές και σαλό­νια στην οθό­νη τα ίδια πολι­τι­κά πρό­σω­πα, με επι­κε­φα­λής τον ίδιο τον πρω­θυ­πουρ­γό που ευα­ρέ­σκε­ται να λέει πως όλα πάνε από το καλό στο καλύ­τε­ρο. Δεύ­τε­ρη ακο­λου­θεί αυτού εξο­χό­της η αρχό­ντισ­σα της «ελπί­δας» με μεγά­λη ποι­κι­λία αμφιέ­σε­ων και ποζών.

Και ο ίδιος ο λαός λιμο­κτο­νεί και υπο­φέ­ρει ανά­με­σα στις τόσες υπο­σχέ­σεις (και η άλλη η λαϊ­κή κυρία στην Κρή­τη θα χρεια­στεί να περά­σουν δύο χρό­νια προ­κει­μέ­νου να κάνει μια εξέταση).

Ανα­δρο­μι­κά και συντά­ξεις. Επι­κου­ρι­κή ασφά­λι­ση. Ιδιω­τι­κή κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση για νέους συντα­ξιού­χους. Όλα για το τίπο­τα. Όλα για το προ­σε­χές μέλλον.

Η υπο­δού­λω­ση στις ορέ­ξεις των Αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών Σχεδίων.

Κάνο­ντας τη χώρα προ­πύρ­γιο εφό­δου με τις απα­ντα­χού στη­μέ­νες βάσεις. Και ο λαός να φωνά­ζει «Όχι γη και ύδωρ στους φονιά­δες των λαών». Και έχει από­λυ­το δίκαιο για­τί έχει πεί­ρα και γνώ­ση από τα καμώ­μα­τά τους.

Όσο δε αφο­ρά την τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα, εκεί είναι το μεγά­λο δού­λε­μα. Μας περι­παί­ζουν. Δεν ξεγε­λούν πια κανέναν.

Τελι­κά δεν υπάρ­χει καμία ομο­ψυ­χία στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά τους σχέ­δια για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου. Για τη μετα­τρο­πή της χώρας σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο με το λαό και την κυριαρ­χία των δικαιω­μά­των στο στόχαστρο.

Γι’ αυτό ο λαό­ςπε­ρι­μέ­νει το μεγά­λο πήδη­μα που λέγε­ται ΕΑΜ

Για­τί Λευ­τε­ριά και Ρωμιο­σύ­νη είναι αδέλ­φια δίδυμα!!!

γ: Συνταγ­μα­τι­κό κόψι­μο της 13ης και 14ης σύντα­ξης για το δημό­σιο συμφέρον…;!!!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο