Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ — ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Σήμερα η πανθεσσαλική σύσκεψη συντονισμού των μπλόκων στην Καρδίτσα — Κλιμακώνονται πανελλαδικά τα μπλόκα 🎥 _ΦΩΤΟ

Από την Καρδίτσα

Από την Καρδίτσα

Με τα μπλό­κα να παρα­μέ­νουν μαχη­τι­κά και να αυξά­νο­νται συνε­χώς σε κομ­βι­κά σημεία σε όλη τη χώρα και με τις άλλες αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις να πλη­θαί­νουν, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι κλι­μα­κώ­νουν την πάλη τους και εντεί­νουν την αγω­νι­στι­κή πίε­ση προς την κυβέρ­νη­ση για τα δίκαια και ζωτι­κής σημα­σί­ας αιτή­μα­τά τους.

Στο επί­κε­ντρο των διεκ­δι­κή­σε­ών τους βρί­σκο­νται τα αιτή­μα­τα για μεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής, ανα­πλή­ρω­ση του χαμέ­νου εισο­δή­μα­τος εξαι­τί­ας της μεί­ω­σης της παρα­γω­γής που προ­κά­λε­σαν οι μεγά­λες ζημιές από και­ρι­κά φαι­νό­με­να και ασθέ­νειες, αλλά και οι μεγά­λες περι­κο­πές της ΚΑΠ στη βασι­κή και στις συν­δε­δε­μέ­νες σε κάποια προ­ϊ­ό­ντα. Επί­σης, για προ­στα­σία από τις φυσι­κές κατα­στρο­φές με υλο­ποί­η­ση όλων των απα­ραί­τη­των έργων υπο­δο­μής, καθώς και αλλα­γή του κανο­νι­σμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφα­λί­ζει και να απο­ζη­μιώ­νει στο 100% την παρα­γω­γή και το κεφά­λαιο από όλους τους φυσι­κούς κιν­δύ­νους και νόσους σε όλα τα στά­δια της παρα­γω­γής. Ακό­μα, για κατώ­τα­τες εγγυ­η­μέ­νες τιμές που θα αντα­πο­κρί­νο­νται στο κόστος παρα­γω­γής, δια­σφα­λί­ζο­ντας παράλ­λη­λα εισό­δη­μα επι­βί­ω­σης και προ­σι­τές τιμές των προ­ϊ­ό­ντων στη λαϊ­κή κατανάλωση.

Από την Καρδίτσα

Από την Καρδίτσα

Ύστε­ρα από κάλε­σμα της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής του Μπλό­κου της Καρ­δί­τσας θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σήμε­ρα, Τρί­τη, παν­θεσ­σα­λι­κή σύσκε­ψη στον Παλα­μά Καρ­δί­τσας στις 7 μ.μ. προ­κει­μέ­νου να γίνουν βήμα­τα συντο­νι­σμού και κλι­μά­κω­σης του δίκαιου αγώ­να των βιο­πα­λαι­στών αγροτοκτηνοτρόφων.

Το κάλε­σμα απευ­θύ­νει προς τα μπλό­κα Πλα­τυ­κά­μπου Λάρι­σας, Ζάρ­κου Τρι­κά­λων, Στε­φα­νο­βί­κειου Μαγνη­σί­ας, Αλμυ­ρού Μαγνη­σί­ας και Καλα­μπά­κας η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή του Μπλό­κου της Καρ­δί­τσας, σημειώ­νο­ντας ότι «χρειά­ζε­ται να αυξή­σου­με την αγω­νι­στι­κή πίε­ση προς την κυβέρ­νη­ση, ανα­γκά­ζο­ντάς την να στα­μα­τή­σει τα ψέμα­τα και τις μπα­γα­πο­ντιές και να ικα­νο­ποι­ή­σει πραγ­μα­τι­κά τα ζωτι­κά αιτή­μα­τά μας».

Στο μετα­ξύ, δυνα­μώ­νει το μπλό­κο στον Πλα­τύ­κα­μπο όπου οι αγρό­τες ενι­σχυ­μέ­νοι με νέες δυνά­μεις προ­χώ­ρη­σαν σε συμ­βο­λι­κό απο­κλει­σμό της ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμ­βου Πλα­τυ­κά­μπου. Παρά τις προ­σπά­θειες των ισχυ­ρών δυνά­με­ων κατα­στο­λής να τους απο­τρέ­ψουν, οι αγρό­τες έδει­ξαν στην πρά­ξη την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους και με μια αιφ­νι­δια­στι­κή κίνη­ση προ­σπέ­ρα­σαν τον αστυ­νο­μι­κό κλοιό και τις δυνά­μεις των ΜΑΤ, και ανέ­βη­καν στην Εθνι­κή Οδό.

Πάνω στην ΠΑΘΕ, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν μαζι­κή συνέ­λευ­ση, όπου επι­βε­βαί­ω­σαν τη θέλη­σή τους να συνε­χί­σουν και να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να τους. Δεκά­δες τρα­κτέρ ενί­σχυ­σαν χτες τον κόμ­βο Πλα­τυ­κά­μπου και «έχου­με ένα πολύ ισχυ­ρό μπλό­κο, το οποίο έχου­με σκο­πό να είναι προ­με­τω­πί­δα στον δίκαιο αγώ­να που κάνου­με για την επι­βί­ω­σή μας», τόνι­σε ο Ρίζος Μαρού­δας, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων Ν. Λάρισας.

Νωρί­τε­ρα, είχαν πραγ­μα­το­ποι­ή­σει μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση στη Λάρι­σα, έχο­ντας στο πλευ­ρό τους σωμα­τεία, φορείς, το Εργα­τι­κό Κέντρο Νομού Λάρι­σας και επι­τρο­πές αγώ­να πλημ­μυ­ρο­πα­θών της περιοχής.

Στους δρό­μους παρα­μέ­νουν οι αγρό­τες της Μαγνη­σί­ας. Χτες οι αγρό­τες του μπλό­κου Ριζό­μυ­λου ένω­σαν τις δυνά­μεις τους με τους αγρό­τες του Στε­φα­νο­βι­κεί­ου και ενο­ποί­η­σαν τα δύο μπλό­κα σε ένα. Ακό­μα στον δρό­μο παρα­μέ­νουν οι αγρό­τες του Αλμυρού.

Απο­φα­σι­σμέ­νοι να συνε­χί­σουν δυνα­μι­κά τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους είναι οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες στα Τρί­κα­λα, που προ­χώ­ρη­σαν το Σάβ­βα­το σε απο­κλει­σμό της Εθνι­κής Οδού Λάρι­σας — Τρι­κά­λων, στο ύψος του Ζάρ­κου.


Κινητοποιήσεις σήμερα και σ’ άλλες περιοχές

Από τη Λάρισα

Από τη Λάρισα

Μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σαν εκα­το­ντά­δες βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι στην Αιτωλοακαρνανία. 


Με προ­συ­γκε­ντρώ­σεις σε Κατο­χή και Νεο­χώ­ρι προ­χω­ρούν με μηχα­νο­κί­νη­τες πορεί­ες προς την κεντρι­κή πύλη του Μεσο­λογ­γί­ου όπου ενώ­θη­καν με συνα­δέλ­φους τους από το Γαλα­τά και τη Ναυ­πα­κτία, για το μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο στο κέντρο της πόλης.

Πανα­γρο­τι­κή συγκέ­ντρω­ση έξω από τη ΔΕΗ στο Ναύ­πλιο διορ­γά­νω­σε ο Αγρο­το­κτη­νο­τρο­φι­κός Σύλ­λο­γος Αργολίδας.
Σήμε­ρα, στή­νουν το μπλό­κο τους στον κόμ­βο της Σκά­λας Ατα­λά­ντης, δίπλα από την εθνι­κή οδό Αθη­νών-Λαμί­ας αγρό­τες από τα χωριά της Λοκρίδας. 

Συγκέ­ντρω­ση στον κόμ­βο Κουρ­λα­μπά, με τρα­κτέρ και αγρο­τι­κά μηχα­νή­μα­τα πραγ­μα­το­ποιούν αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι του Δήμου Ερυ­μάν­θου στην Αχα­ΐα, με κάλε­σμα του Συλ­λό­γου τους. Καλούν σε κλι­μά­κω­ση του αγώ­να τους και σε συνέ­χεια αύριο Τετάρ­τη 31 Γενά­ρη στις 11 π.μ., σε συντο­νι­σμό με τους υπό­λοι­πους συλ­λό­γους στο νομό, στη συγκέ­ντρω­ση στην Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλά­δας στην Πάτρα.

Νέες κινητοποιήσεις την Τετάρτη 31 Γενάρη

Να κλι­μα­κώ­σουν τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους, για την ικα­νο­ποί­η­ση των δίκαιων αιτη­μά­των τους σε συντο­νι­σμό και με τους συνα­δέλ­φους τους σε όλη τη χώρα, απο­φά­σι­σαν οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι της Ηλεί­ας και της Αχα­ΐ­ας.

Συγκε­κρι­μέ­να στην Ηλεία απο­φα­σί­στη­κε η πραγ­μα­το­ποί­η­ση συλ­λα­λη­τη­ρί­ου με τρα­κτέρ και αγρο­τι­κά μηχα­νή­μα­τα στην Αμα­λιά­δα, αύριο Τετάρ­τη, με προ­συ­γκέ­ντρω­ση για τους βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φους των Δήμων Πύρ­γου, Αρχαί­ας Ολυ­μπί­ας και Ζαχά­ρως στις 10 π.μ. στον κόμ­βο Αγί­ου Γεωρ­γί­ου στον Πύργο.

Ανά­λο­γη κινη­το­ποί­η­ση και από τους αγρό­τες του Αστρους, με συγκέ­ντρω­ση αγρο­τών με τα μηχα­νή­μα­τά τους, επί­σης, αύριο Τετάρ­τη 31 Γενά­ρη και ώρα 10 το πρωί στην κεντρι­κή πλα­τεία του Άστρους.

Σε άλλες περιοχές 

Δυνα­μι­κά και απο­φα­σι­στι­κά συνε­χί­ζουν τον αγώ­να τους οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι της Λαμί­ας που βρί­σκο­νται συγκε­ντρω­μέ­νοι στο μπλό­κο που έχουν στή­σει δίπλα στην Εθνι­κή Οδό Αθη­νών — Θεσ­σα­λο­νί­κης, στο ύψος της Ανθήλης.

Μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σαν χθες, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και οι κτη­νο­τρό­φοι της Άρτας. Συγκε­ντρώ­θη­καν στο Δημαρ­χείο της Άρτας και στη συνέ­χεια κατευ­θύν­θη­καν στο μπλό­κο στον κόμ­βο της Ιονί­ας Οδού στο ύψος της Κυράτσας.

Πηγή 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο