Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βοιωτία: Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο Χρήστο

Ελεύ­θε­ρος με μόνο περιο­ρι­στι­κό όρο, αυτόν της απα­γό­ρευ­σης εξό­δου από τη χώρα, αφέ­θη­κε ο 41χρονος αστυ­νο­μι­κός της ΟΠΚΕ που πυρο­βό­λη­σε και σκό­τω­σε τον 17χρονο Χρή­στο στη Βοιωτία.

Είχε προη­γη­θεί το απο­λο­γη­τι­κό του υπό­μνη­μα στον Ανα­κρι­τή, όπου σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, είπε πως δεν πάτη­σε εκεί­νος τη σκαν­δά­λη αλλά ότι το όπλο «εκπυρ­σο­κρό­τη­σε» επει­δή ο 17χρονο Χρή­στος το απώ­θη­σε με την παλά­μη του!

Ο 41χρονος φέρε­ται ότι επέρ­ρι­ψε όλες τις ευθύ­νες στο 17χρονο θύμα. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι το σημείο στο οποίο φέρε­ται να δήλω­σε ότι δεν μπο­ρού­σε να δια­κρί­νει την ηλι­κία του οδη­γού, αλλά… πρό­λα­βε να δει πως είχε στοι­χεία επικινδυνότητας.

Ο άνδρας της ΟΠΚΕ, μάλι­στα, φέρε­ται να ισχυ­ρί­ζε­ται ότι η «επι­κιν­δυ­νό­τη­τα» του 17χρονου Χρή­στου απο­δει­κνύ­ε­ται από τα όσα προ­έ­κυ­ψαν κατά την έρευ­να στο αυτο­κί­νη­το. Στο εσω­τε­ρι­κό του αυτο­κι­νή­του εντο­πί­στη­κε ένα κατσα­βί­δι που, σύμ­φω­να με τον αστυ­νο­μι­κό «είναι εντε­λώς άσχε­το από την ηλι­κία και τις καθη­με­ρι­νές ενα­σχο­λή­σεις του θύματος».

Όπως ανα­φέ­ρουν οι μέχρι στιγ­μής πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο αστυ­νο­μι­κός περι­γρά­φει το τι έγι­νε στην κατα­δί­ω­ξη αλλά και από τη στιγ­μή που τόσο το περι­πο­λι­κό όσο και το όχη­μα που επέ­βαι­ναν οι τέσ­σε­ρις ανή­λι­κοι στα­μά­τη­σαν. Εκεί, φέρε­ται να κατέ­θε­σε ότι βγή­κε από το υπη­ρε­σια­κό όχη­μα και μετά τις εντο­λές που έδω­σε στον 17χρονο, οι οποί­ες αγνο­ή­θη­καν όπως λέει, πλη­σί­α­σε την πόρ­τα του οδηγού.

Ισχυ­ρί­στη­κε πως δεν είχε βγά­λει ακό­μα το όπλο και πως χτύ­πη­σε με το χέρι του το τζά­μι της πόρ­τας του οδη­γού «απαι­τώ­ντας για άλλη μία φορά να σβή­σει τη μηχα­νή να ανοί­ξει την πόρ­τα και να εξέλ­θει του αυτο­κι­νή­του». Το όπλο, φέρε­ται να λέει, πως το έβγα­λε από τη θήκη όταν πάλι δεν υπά­κου­σε στις εντο­λές του και επει­δή δεν έβλε­πε τους επι­βά­τες, λόγω των σκου­ρό­χρω­μων τζαμιών.

«Με το αρι­στε­ρό μου χέρι άνοι­ξα την πόρ­τα του οδη­γού και για πρώ­τη φορά είδα, όσο μπο­ρού­σα να δω μέσα στο σκο­τά­δι, ότι στη θέση του οδη­γού ήταν ένας άντρας που εκεί­νη τη στιγ­μή δεν μπο­ρού­σα να υπο­λο­γί­σω την ηλι­κία του, ούτε τη σωμα­τι­κή του διά­πλα­ση αλλά ο οποί­ος είχε στοι­χεία επι­κιν­δυ­νό­τη­τας»! Προ­σθέ­τει ότι αφού άνοι­ξε την πόρ­τα ήρθε σε επα­φή με τον ανή­λι­κο όπου και προ­σπα­θώ­ντας να τον βγά­λει από το αμά­ξι «το δεξί μου χέρι, που κρα­τού­σε το όπλο βρι­σκό­ταν σε από­στα­ση περί­που 50–60 εκα­το­στών από το σώμα του».

Τότε, ρίχνο­ντας την ευθύ­νη στο θύμα, ο 17χρονος «έκα­νε τη μοι­ραία κίνη­ση με το εξω­τε­ρι­κό μέρος της παλά­μης του, και φέρ­νο­ντας το χέρι του μπρο­στά στην κάν­νη, απώ­θη­σε με βίαιο τρό­πο το όπλο μου, με απο­τέ­λε­σμα αυτό να εκπυρ­σο­κρο­τή­σει, για­τί αυτή η βίαιη κίνη­ση του προ­κά­λε­σε την ενερ­γο­ποί­η­ση της σκαν­δά­λης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

Σημειώ­νε­ται πως ο αστυ­νο­μι­κός έχει τεθεί σε δια­θε­σι­μό­τη­τα, ενώ είναι σε εξέ­λι­ξη η έρευ­να για τις συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες έπε­σε νεκρός ο 17χρονος το βρά­δυ του Σαβ­βά­του, στο Λεο­ντά­ρι Βοιωτίας.

Τα στοι­χεία που έχουν συλ­λε­χθεί μέχρι τώρα πάντως είναι απο­κα­λυ­πτι­κά για το όσα συνέ­βη­σαν εκεί­νο το βρά­δυ και δεί­χνουν εξ επα­φής εκτέ­λε­ση του νεα­ρού Ρομά.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο