Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό ο πυροβολισμός του 17χρονου από αστυνομικό

Δεν πρό­κει­ται για «μεμο­νω­μέ­νο ατυ­χές περι­στα­τι­κό», μετρά­με νεκρούς ανθρώ­πους από όπλα αστυ­νο­μι­κών ανα­φέ­ρει η Κίνη­ση Από­στρα­των Αστυ­νο­μι­κών για το θάνα­το του 17χρονου Χρή­στου από πυρο­βο­λι­σμό αστυ­νο­μι­κού της ΟΠΚΕ.

Ανα­φέ­ρει:

“Η Κίνη­ση Απο­στρά­των Αστυ­νο­μι­κών (Κ.ΑΠ.Α) εκφρά­ζει την αγα­νά­κτη­ση και την οργή της, για το θάνα­το του Χρή­στου Μιχα­λό­που­λου, 17χρονου ρομά, μετά από πυρο­βο­λι­σμό αστυ­νο­μι­κού της Ο.Π.Κ.Ε. Εκφρά­ζου­με τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νειά του. Ζητού­με να υπάρ­ξει πλή­ρης διε­ρεύ­νη­ση των συν­θη­κών του εγκλή­μα­τος στην ανά­κρι­ση, να μην υπάρ­ξει καμιά συγκά­λυ­ψη και να απο­δο­θούν οι ευθύ­νες που υπάρχουν.

Δεν πρό­κει­ται για «μεμο­νω­μέ­νο ατυ­χές περι­στα­τι­κό», μετρά­με νεκρούς ανθρώ­πους από όπλα αστυ­νο­μι­κών, όπως ρομά, πρό­σφυ­γες, μετα­νά­στες και άλλους. Όλα αυτά συμ­βαί­νουν την περί­ο­δο που ο λαός μας αγω­νί­ζε­ται να επι­βιώ­σει σε συν­θή­κες ακρί­βειας, ανέ­χειας, συνο­λι­κής επί­θε­σης στα δικαιώ­μα­τά του. Λυπού­μα­στε να δια­πι­στώ­νου­με πως στο χώρο της αστυ­νο­μί­ας υπάρ­χουν δυνά­μεις που υπη­ρε­τούν τυφλά τις κυβερ­νη­τι­κές κατα­σταλ­τι­κές πολι­τι­κές, στο­χεύ­ουν στην τρο­μο­κρά­τη­ση των εργα­ζο­μέ­νων και της νεο­λαί­ας και προ­κα­λούν τη δικαιο­λο­γη­μέ­νη αγα­νά­κτη­ση του λαού.

Απευ­θυ­νό­μα­στε σε εκεί­νους τους εν ενερ­γεία συνα­δέλ­φους μας που μέσα στο αντι­λαϊ­κό — κατα­σταλ­τι­κό κλί­μα που έχει επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση στην αστυ­νο­μία, κρα­τούν ακό­μη την αξιο­πρέ­πειά τους και σέβο­νται την ανθρώ­πι­νη ζωή και τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα. Τους καλού­με να μην στέ­κο­νται τυφλά όργα­να κατα­στο­λής. Έχουν δικαιώ­μα­τα, έχουν και γνώ­μη και λόγο. Να μην συμ­βι­βά­ζο­νται με την εξε­λισ­σό­με­νη αστυ­νο­μι­κή βία, αυθαι­ρε­σία και την κατα­στο­λή. Να μην έρχο­νται σε σύγκρου­ση με τον αγω­νι­ζό­με­νο λαό. Να κατα­δι­κά­σουν την κρα­τι­κή βία και τρο­μο­κρα­τία που υλο­ποιούν οι ειδι­κές μονά­δες κατα­στο­λής, οι ΟΠΚΕ, η ΔΡΑΣΗ, οι ΜΑΤ κ.α. Οι κατα­σταλ­τι­κές αυτές ομά­δες πρέ­πει να καταρ­γη­θούν. Συνά­δελ­φοι, δια­χω­ρί­στε τη θέση σας από την εγκλη­μα­τι­κή επί­θε­ση του αστυ­νο­μι­κού της ΟΠΚΕ να πυρο­βο­λή­σει τον 17χρονο ρομά. Ζητή­στε και εσείς να υπάρ­ξει πλή­ρης διε­ρεύ­νη­ση, καμιά συγκά­λυ­ψη και να απο­δο­θούν ευθύ­νες. Για­τί όλοι το γνω­ρί­ζου­με, πως δεν είναι όλοι οι αστυ­νο­μι­κοί δολοφόνοι.”

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο