Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία: Καταγγελία ότι παρουσιαστής του BBC πλήρωvε έφηβο να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου

Υπό την πίε­ση της κυβέρ­νη­σης, η διοί­κη­ση του BBC ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι ξεκί­νη­σε έρευ­να έπει­τα από καταγ­γε­λί­ες που δημο­σιεύ­τη­καν στον βρε­τα­νι­κό Τύπο ότι ένας παρου­σια­στής του βρε­τα­νι­κού δημό­σιου ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κού φορέα πλή­ρω­σε ένα παι­δί 17 ετών χιλιά­δες λίρες να του στέλ­νει φωτο­γρα­φί­ες πορ­νο­γρα­φι­κού περιεχομένου. 

Η ταμπλόιντ Sun δημο­σί­ευ­σε το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής τη μαρ­τυ­ρία της μητέ­ρας του παι­διού αυτού, η οποία κατη­γό­ρη­σε έναν προ­βε­βλη­μέ­νο παρου­σια­στή του BBC, χωρίς να τον κατο­νο­μά­σει, ότι εκεί­νος πλή­ρω­σε πολ­λές δεκά­δες χιλιά­δες λίρες στο παι­δί της όταν ήταν 17 ετών για να του στεί­λει πορ­νο­γρα­φι­κές φωτο­γρα­φί­ες. Δεν διευ­κρι­νί­στη­κε αν το παι­δί είναι κορί­τσι ή αγόρι.

Η μητέ­ρα του παι­διού ανέ­φε­ρε στην Sun ότι ο άνδρας παρου­σια­στής πλή­ρω­σε τον/την έφηβο/η πάνω από 35.000 λίρες επί τρία χρό­νια για να του στέλ­νει φωτογραφίες.
Σύμ­φω­να με το δημο­σί­ευ­μα, η οικο­γέ­νεια επι­κοι­νώ­νη­σε με το BBC στις 19 Μαΐ­ου για να τους ενη­με­ρώ­σει για το συμ­βάν, αλλά ο παρου­σια­στής συνέ­χι­σε να παρου­σιά­ζει εκπο­μπές για αρκε­τές ακό­μη εβδομάδες.

Λίγο μετά από μια επεί­γου­σα τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία μετα­ξύ της υπουρ­γού Πολι­τι­σμού Λού­σι Φρέι­ζερ και του γενι­κού συμ­βού­λου του BBC Τιμ Ντέι­βι, ο δημό­σιος ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κός φορέ­ας ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­σή του «ότι ένας άνδρας μέλος του προ­σω­πι­κού του τέθη­κε σε δια­θε­σι­μό­τη­τα» και ότι ο όμι­λος «εργά­ζε­ται να εξα­κρι­βώ­σει τα γεγο­νό­τα το συντο­μό­τε­ρο δυνα­τό». Η Φρέι­ζερ έκα­νε λόγο για  «βαθιά ανη­συ­χη­τι­κές» καταγγελίες.

«Πρό­κει­ται για ένα περί­πλο­κο και ταχέ­ως εκτυ­λισ­σό­με­νο σύνο­λο περι­στά­σε­ων» και «είναι σημα­ντι­κό αυτά τα θέμα­τα να αντι­με­τω­πί­ζο­νται δίκαια και επι­στα­μέ­να», πρό­σθε­σε η διοί­κη­ση του BBC.

Αυτές οι καταγ­γε­λί­ες, που έγι­ναν πρω­το­σέ­λι­δα σε βρε­τα­νι­κά μμε, πυρο­δό­τη­σαν έντο­νες αντι­δρά­σεις στην πολι­τι­κή τάξη και το υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού κάλε­σε το BBC να διε­ξά­γει έρευ­να «κατε­πει­γό­ντως και με ευαισθησία».

«Δεδο­μέ­νης της φύσης των κατη­γο­ριών, είναι σημα­ντι­κό να δοθεί χρό­νος στο BBC για να διε­ξα­γά­γει αυτήν την έρευ­να, να τεκ­μη­ριώ­σει τα γεγο­νό­τα και να λάβει τα κατάλ­λη­λα μέτρα», ανέ­φε­ρε η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο