Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία-Covid-19: 621 νέοι θάνατοι, 28.131 συνολικά

Η Βρε­τα­νία κατέ­γρα­ψε σήμε­ρα 621 νέους θανά­τους από τον νέο κορο­νο­ϊό, με απο­τέ­λε­σμα το σύνο­λο των νεκρών να ανέρ­χε­ται στους 28.131 στη χώρα, τη δεύ­τε­ρη πλέ­ον πλη­γεί­σα στην Ευρώ­πη, ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός Στέ­γα­σης Ρόμπερτ Τζένρικ.

Ο αριθ­μός των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των έφθα­σε τα 182.260 (+4.806), διευ­κρί­νι­σε ο υπουρ­γός κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης τύπου που παραχώρησε.

Η Βρε­τα­νία είναι η τρί­τη πλέ­ον πλη­γεί­σα χώρα παγκο­σμί­ως από τη νόσο Covid-19 ανα­φο­ρι­κά με τον αριθ­μό των νεκρών, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

Ακό­μα κι αν η Βρε­τα­νία «πέρα­σε την κορύ­φω­ση» της επι­δη­μί­ας, σύμ­φω­να με τον πρω­θυ­πουρ­γό Μπό­ρις Τζόν­σον και ο αριθ­μός των εισα­γω­γών στα νοσο­κο­μεία κατα­γρά­φει πτώ­ση, οι βρε­τα­νι­κές αρχές δεν έχουν ανα­κοι­νώ­σει καμία χαλά­ρω­ση των μέτρων καρα­ντί­νας, που έχουν παρα­τα­θεί έως την 7η Μαϊου.

Υπό πίε­ση προ­κει­μέ­νου να ανα­κοι­νώ­σει μια στρα­τη­γι­κή εξό­δου, τη στιγ­μή που πολ­λές χώρες αρχί­ζουν να χαλα­ρώ­νουν τους περιο­ρι­σμούς, ο Συντη­ρη­τι­κός ηγέ­της υπο­σχέ­θη­κε ένα σχέ­διο άρσης της καρα­ντί­νας την επό­με­νη εβδο­μά­δα, βάσει του οποί­ου η κυβέρ­νη­ση θα πρέ­πει να εξη­γή­σει πώς σκο­πεύ­ει να επα­νεκ­κι­νή­σει την οικο­νο­μία, να ξανα­νοί­ξει τα σχο­λεία και να επι­τρέ­ψει στους Βρε­τα­νούς να επι­στρέ­ψουν στις δου­λειές τους με ασφάλεια.

Σύμ­φω­να με σημε­ρι­νό δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας The Times, ένα από τα σενά­ρια που εξε­τά­ζο­νται θα είναι να ζητη­θεί από τους επι­βά­τες των μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς να μετρούν τη θερ­μο­κρα­σία τους προ­τού βγουν από τα σπί­τια τους και να μένουν εκεί στην περί­πτω­ση που έχουν πυρε­τό, πιθα­νό σύμ­πτω­μα της νόσου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο