Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία-Covid-19: Οι Ισπανοί βγαίνουν από τα σπίτια τους μετά από 49 ημέρες

Ο αριθ­μός των κρου­σμά­των μόλυν­σης από την COVID-19 αυξή­θη­κε σήμε­ρα στα 216.582 από 215.216 χθες, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγείας.

Ο αριθ­μός των θανά­των αυξή­θη­κε σήμε­ρα στους 25.100 θανά­τους από 24.824 χθες, όπως ανα­κοί­νω­σε η ίδια πηγή.

Οι Ισπα­νοί βγαί­νουν από τα σπί­τια τους μετά από 49 ημέρες

Οι Ισπα­νοί βγή­καν νωρίς σήμε­ρα από το σπί­τι τους για να κάνουν τζό­κινγκ ή ποδή­λα­το, καθώς οι ενή­λι­κες επι­τρέ­πε­ται να αθλη­θούν σε υπαί­θριους χώρους για πρώ­τη φορά σε επτά εβδο­μά­δες αφού η κυβέρ­νη­ση άρχι­σε να χαλα­ρώ­νει τα μέτρα περιο­ρι­σμού που επι­βλή­θη­καν λόγω του κορονοϊού.

Στη Βαρ­κε­λώ­νη, τα μονο­πά­τια κοντά στη παρα­λία ήταν γεμά­τα από κόσμο που έτρε­χε ή έκα­νε ποδή­λα­το, ενώ οι σέρ­φερ είχαν ήδη σπεύ­σει στη θάλασσα.

Η Μαρ Βίσερ, 45 ετών που έχα­σε τη δου­λειά της ως διορ­γα­νώ­τρια εκδη­λώ­σε­ων, έκα­νε τζό­κινγκ σε ένα μονο­πά­τι στην Καστελ­ντε­φέλς, μια πόλη κοντά στη Βαρ­κε­λώ­νη. «Ανυ­πο­μο­νού­σα τόσο για αυτό. Είναι πολύ καλύ­τε­ρο από το τρέ­χω ή να κάνω γιό­γκα και πιλά­τες μέσα στο σπί­τι», είπε.

Στη Μαδρί­τη, άνθρω­ποι με ποδή­λα­τα και σκέι­τμπορντ κινού­νταν στους δρό­μους της πόλης, ενώ η αστυ­νο­μία τοπο­θέ­τη­σε κόκ­κι­νες ται­νί­ες για να απο­τρέ­ψει τη συνά­θροι­ση των πολι­τών σε κοι­νό­χρη­στους χώρους. Η Ισπα­νία, μια από τις χώρες που επλή­γη­σαν περισ­σό­τε­ρο από την COVID-19, επέ­βα­λε αυστη­ρό lockdown τον Μάρ­τιο, περιο­ρί­ζο­ντας το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των πολι­τών στα σπί­τια τους και απα­γο­ρεύ­ο­ντας τις μη απα­ραί­τη­τες μετα­κι­νή­σεις. Η άθλη­ση και οι περί­πα­τοι είχαν απα­γο­ρευ­θεί καθώς οι αρχές προ­σπα­θού­σαν να ανα­κό­ψουν την εξά­πλω­ση του ιού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο