Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανικό Μουσείο: Αναγνωρίστε την ιδιοκτησία μας για να σας δανείσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Προ­ϋ­πό­θε­ση για να μπού­με σε οποια­δή­πο­τε συζή­τη­ση περί δανει­σμού των Γλυ­πτών του Παρ­θε­νώ­να είναι να ανα­γνω­ρί­σε­τε ότι νόμι­μος ιδιο­κτή­της τους είναι η Βρε­τα­νία και όχι η Ελλά­δα» δηλώ­νει στα «ΝΕΑ» η εκπρό­σω­πος του Βρε­τα­νι­κού Μου­σεί­ου, απα­ντώ­ντας στο αίτη­μα του Ελλη­να Πρω­θυ­πουρ­γού Κυρ. Μητσο­τά­κη για προ­σω­ρι­νή επι­στρο­φή των Γλυ­πτών στην Αθή­να το 2021, στο πλαί­σιο του εορ­τα­σμού των 200 ετών από την Ελλη­νι­κή Επανάσταση.

Σχο­λιά­ζο­ντας την πρό­τα­ση Κυριά­κου Μητσο­τά­κη προς τον βρε­τα­νό ομό­λο­γό του, ο εκπρό­σω­πος του Μπό­ρις Τζόν­σον, εξάλ­λου, δηλώ­νει ότι οποια­δή­πο­τε από­φα­ση θα ληφθεί από το Βρε­τα­νι­κό Μου­σείο και όχι από τη βρε­τα­νι­κή κυβέρνηση.

Πάντως και ο δανει­σμός, στην πρά­ξη σημαί­νει ότι οι Βρε­τα­νοί θα εξα­κο­λου­θούν να είναι οι «ιδιο­κτή­τες» των Μαρμάρων.

Η απά­ντη­ση των Βρα­τα­νών είναι προ­κλη­τι­κό­τα­τη δεδο­μέ­νου ότι η κλο­πή των Γλυ­πτών του Παρ­θε­νώ­να είναι μια από τις μεγα­λύ­τε­ρες κλο­πές πολι­τι­στι­κών θησαυ­ρών που έχουν κατα­γρα­φεί μέχρι σήμε­ρα παγκοσμίως!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο