Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνοί και την Κυριακή

Το Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­δεί­νω­σης Και­ρού που επι­και­ρο­ποιεί­ται σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά στοιχεία:

Βρο­χές και καται­γί­δες που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών και πιθα­νώς χαλα­ζο­πτώ­σεις θα επη­ρε­ά­σουν τη χώρα.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να έντο­να φαι­νό­με­να προβλέπονται:

Την Κυρια­κή (18–06-2023),

α) τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία (ειδι­κό­τε­ρα στην περιο­χή της Χαλ­κι­δι­κής και της Πιερίας),

β) τις πρω­ι­νές ώρες στη Θεσ­σα­λία (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των Σποράδων),

γ) μέχρι και τις μεσημ­βρι­νές ώρες στην Εύβοια, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αττι­κής και της Βοιω­τί­ας) και πρό­σκαι­ρα στη βορειο­α­να­το­λι­κή Πελοπόννησο,

δ) κατά δια­στή­μα­τα μέχρι νωρίς το από­γευ­μα στα νησιά του βόρειου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαι­νό­με­να στην περιο­χή των Σπο­ρά­δων τις πρω­ι­νές ώρες, της Εύβοιας, της Αττι­κής και της Βοιω­τί­ας μέχρι και τις μεσημ­βρι­νές ώρες ενδε­χο­μέ­νως να είναι ιδιαί­τε­ρα έντονα.

Περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για την εξέ­λι­ξη του και­ρού στα τακτι­κά και έκτα­κτα δελ­τία και­ρού και στην ιστο­σε­λί­δα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντονα

α)κατά τη διάρ­κεια της νύχτας και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία (ειδι­κό­τε­ρα στην περιο­χή της Χαλ­κι­δι­κής και της Πιε­ρί­ας) καθώς και στα βορειό­τε­ρα τμή­μα­τα της Θεσσαλίας,

β)μέχρι τις μεσημ­βρι­νές ώρες στη ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία και τις Σποράδες,

γ)από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώ­τες απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στην Εύβοια,

δ)από τις προ­με­σημ­βρι­νές ως τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στην Αττι­κή, τη Βοιω­τία και πρό­σκαι­ρα στη βορειο­α­να­το­λι­κή Πελοπόννησο,

ε)κατά δια­στή­μα­τα από τις πρω­ι­νές ώρες μέχρι νωρίς το από­γευ­μα στα νησιά του βόρειου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαι­νό­με­να θα είναι έντο­να και τοπι­κά επι­κίν­δυ­να μέχρι και τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στην περιο­χή της Μαγνη­σί­ας, των Σπο­ρά­δων, της κεντρι­κής και της βόρειας Εύβοιας και από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στην υπό­λοι­πη Εύβοια, την Αττι­κή και την Βοιω­τία μέχρι και το απόγευμα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και στα πελά­γη τοπι­κά 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μετα­βο­λή και θα φθά­σει κατά τόπους τους 26 με 28 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στη δυτι­κή και κεντρι­κή Μακε­δο­νία νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντο­να κατά τη διάρ­κεια της νύχτας και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία (ειδι­κό­τε­ρα στην περιο­χή της Χαλ­κι­δι­κής και της Πιε­ρί­ας). Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από αργά το από­γευ­μα και βελ­τί­ω­ση τις βρα­δι­νές ώρες.

Στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη παρο­δι­κές νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές ή όμβρους και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και πρό­σκαι­ρα τις πρω­ι­νές ώρες στα δυτι­κά 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 28 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία θα είναι 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές ή όμβρους και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά μέχρι το απόγευμα.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπι­κά 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 28 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντο­να κατά τη διάρ­κεια της νύχτας και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στα βορειό­τε­ρα τμή­μα­τα της Θεσ­σα­λί­ας, μέχρι τις μεσημ­βρι­νές ώρες στην ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία και τις Σποράδες

(όπου στη Μαγνη­σία και τις Σπο­ρά­δες μέχρι τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα είναι τοπι­κά επι­κίν­δυ­να) και από τις προ­με­σημ­βρι­νές ως τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στην Αττι­κή, τη Βοιω­τία (όπου θα είναι τοπι­κά επι­κίν­δυ­να) και πρό­σκαι­ρα στη βορειο­α­να­το­λι­κή Πελοπόννησο.

Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από αργά το από­γευ­μα και βελ­τί­ω­ση τις βρα­δι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 27 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές ή όμβρους και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντο­να κατά δια­στή­μα­τα από τις πρω­ι­νές ώρες μέχρι νωρίς το από­γευ­μα στις βόρειες Κυκλά­δες, ενώ από αργά το από­γευ­μα θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Στις Κυκλά­δες βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και από το από­γευ­μα βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Στην Κρή­τη δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κατά δια­στή­μα­τα. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντο­να κατά δια­στή­μα­τα από τις πρω­ι­νές ώρες μέχρι νωρίς το από­γευ­μα στα νησιά του βόρειου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων τις βρα­δι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και από το από­γευ­μα προ­σκαι­ρα τοπι­κά 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντο­να από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώ­τες απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, ενώ θα είναι τοπι­κά επι­κίν­δυ­να μέχρι και τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στην κεντρι­κή και τη βόρεια Εύβοια και από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στην υπό­λοι­πη Εύβοια.

Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από αργά το από­γευ­μα και βελ­τί­ω­ση τις βρα­δι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 πρό­σκαι­ρα στα νότια 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντο­να και επι­κίν­δυ­να από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες μέχρι και το από­γευ­μα. Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από αργά το από­γευ­μα και βελ­τί­ω­ση τις βρα­δι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες τις πρω­ι­νές ώρες και στα­δια­κή βελτίωση.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο