Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία και Κίνα κατά Τραμπ για το «πάγωμα» χρηματοδότησης του ΠΟΥ

Η ενί­σχυ­ση του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας (ΠΟΥ) απο­τε­λεί μία από τις καλύ­τε­ρες επεν­δύ­σεις, δήλω­σε ο Γερ­μα­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Χάι­κο Μάας, αφού ο Ντό­ναλντ Τραμπ ανα­κοί­νω­σε χθες Τρί­τη ότι οι ΗΠΑ ανα­στέλ­λουν τη χρη­μα­το­δό­τη­ση του οργανισμού.

Ο Τραμπ κατη­γό­ρη­σε ευθέ­ως τον ΠΟΥ για τον τρό­πο που χει­ρί­στη­κε την παν­δη­μία του κορω­νοϊ­ού, προ­κα­λώ­ντας αντι­δρά­σεις λοι­μω­ξιο­λό­γων καθώς αυξά­νει ο αριθ­μός των νεκρών παγκοσμίως.

«Η από­δο­ση ευθυ­νών δεν βοη­θά. Ο ιός δεν γνω­ρί­ζει σύνο­ρα», τόνι­σε ο Μάας στο Twitter «Πρέ­πει να συνερ­γα­στού­με στε­νά κατά της #COVID-19. Μία από τις καλύ­τε­ρες επεν­δύ­σεις είναι να ενι­σχυ­θούν τα Ηνω­μέ­νη Εθνη, κυρί­ως ο υπο­χρη­μα­το­δο­τού­με­νος ΠΟΥ, για παρά­δειγ­μα, για την ανά­πτυ­ξη και τη δια­νο­μή τεστ και εμβο­λί­ων», πρόσθεσε.

Και η Κίνα, από την πλευ­ρά της, κάλε­σε τις ΗΠΑ να τηρή­σουν τις δεσμεύ­σεις τους προς τον ΠΟΥ.

Ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Ζάο Λιζιάν δήλω­σε ότι η παν­δη­μία, που έχει μολύ­νει σχε­δόν 2 εκα­τομ­μύ­ρια ανθρώ­πους παγκο­σμί­ως, βρί­σκε­ται σε κρί­σι­μο σημείο και προει­δο­ποί­η­σε ότι η από­φα­ση των ΗΠΑ θα επη­ρε­ά­σει όλες τις χώρες του κόσμου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο