Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανική ομάδα θέτει σε διαθεσιμότητα ποδοσφαιριστή για ανάρτησή του υπέρ της Παλαιστίνης

Σε δια­θε­σι­μό­τη­τα τέθη­κε από τη γερ­μα­νι­κή ομά­δα του, Μάιντζ, ο Ολλαν­δός ποδο­σφαι­ρι­στής Ανβάρ Ελ Γκα­ζί, για μια φιλο­πα­λαι­στι­νια­κή ανάρ­τη­ση που η Bundesliga έκρι­νε «απα­ρά­δε­κτη», λέγο­ντας ότι δεν «ευθυ­γραμ­μί­ζε­ται με τις αξί­ες του συλλόγου».

Ο ποδο­σφαι­ρι­στής, μαρο­κι­νής κατα­γω­γής έχει εκπρο­σω­πή­σει δύο φορές την Ολλαν­δία, υπέ­γρα­ψε στη Μάιντς μόλις στα τέλη Σεπτεμ­βρί­ου, ενώ στο παρελ­θόν έχει αγω­νι­στεί στους ολλαν­δι­κούς κολοσ­σούς PSV Αϊντ­χό­φεν και Άγιαξ, καθώς και στις ομά­δες της Premier League, Άστον Βίλα και Έβερτον.

Ο ποδο­σφαι­ρι­στής είχε αναρ­τή­σει ένα μήνυ­μα που τελεί­ω­νε με την φρά­ση «Η Παλαι­στί­νη θα είναι ελεύθερη».

Η ανακοίνωση του συλλόγου

«Η από­φα­ση έρχε­ται ως απο­τέ­λε­σμα μιας ανάρ­τη­σης που δια­γρά­φη­κε από τότε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης από τον 28χρονο που εμφα­νί­στη­κε το βρά­δυ της Κυρια­κής. Στην ανάρ­τη­ση, ο Ελ Γκα­ζί πήρε θέση σχε­τι­κά με τη συνε­χι­ζό­με­νη σύγκρου­ση στη Μέση Ανα­το­λή που κρί­θη­κε απα­ρά­δε­κτη από τον σύλλογο.

Πριν από τη λήψη αυτής της από­φα­σης, ο σύλ­λο­γος και ο παί­κτης είχαν εμπλα­κεί σε μια εις βάθος συζή­τη­ση. Η Μάιντζ 05 σέβο­νται το γεγο­νός ότι υπάρ­χουν δια­φο­ρε­τι­κές προ­ο­πτι­κές για τη δεκα­ε­τή, περί­πλο­κη σύγκρου­ση στη Μέση Ανατολή.

Ωστό­σο, ο σύλ­λο­γος απο­στα­σιο­ποιεί­ται από το περιε­χό­με­νο της εν λόγω ανάρ­τη­σης στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, καθώς δεν ευθυ­γραμ­μί­ζε­ται με τις αξί­ες του συλλόγου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο