Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάντα στη σωστή πλευρά!

Το μεγά­λο κύμα αλλη­λεγ­γύ­ης στον λαό της Παλαι­στί­νης και στον αγώ­να του ενά­ντια στην ισραη­λι­νή κατο­χή, ακό­μα και μέσα στις μητρο­πό­λεις του ευρω­α­τλα­ντι­κού μπλοκ, που στη­ρί­ζει με τα μπού­νια το νέο έγκλη­μα στη Γάζα, έχει θορυ­βή­σει τα αστι­κά επι­τε­λεία και οδη­γεί σε έντα­ση των προ­σπα­θειών να ενο­χο­ποι­ή­σουν την αντί­στα­ση των Παλαι­στι­νί­ων, τη στή­ρι­ξή της απ’ όλους τους λαούς του κόσμου.

Γι’ αυτό, με την κλι­μά­κω­ση των δολο­φο­νι­κών επι­χει­ρή­σε­ων του Ισρα­ήλ, που αφή­νουν πίσω τους χιλιά­δες νεκρούς αμά­χους, δια­κι­νού­νται όλο και συχνό­τε­ρα χυδαιό­τη­τες του τύπου «όποιος δια­δη­λώ­νει υπέρ της Παλαι­στί­νης δια­δη­λώ­νει υπέρ της Χαμάς», ή ότι «στη Γάζα πολε­μά­νε Ισρα­ήλ — Χαμάς» και «δεν είναι στό­χος οι Παλαι­στί­νιοι»… Επι­χει­ρούν με κάθε τρό­πο να εξα­φα­νί­σουν τη ρίζα και την ουσία του ζητή­μα­τος: Την ισραη­λι­νή κατο­χή της Παλαι­στί­νης και το ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μα του παλαι­στι­νια­κού λαού να παλεύ­ει ενά­ντια σ’ αυτή.

Δυνα­μώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη στον Παλαι­στι­νια­κό λαό και τον αγώ­να για τερ­μα­τι­σμό της ισραη­λι­νής κατο­χής! Να απε­μπλα­κεί τώρα η Ελλά­δα από τα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέδια

Κρύ­βουν ότι ο πόλε­μος δεν ξεκί­νη­σε πριν δέκα μέρες, αλλά εδώ και δεκα­ε­τί­ες. Οτι είναι ένας βάναυ­σος πόλε­μος του ισραη­λι­νού κατο­χι­κού κρά­τους, που διε­ξά­γε­ται με κάθε τρό­πο ενα­ντί­ον του παλαι­στι­νια­κού λαού, για τη διαιώ­νι­ση της κατο­χής, η οποία εξυ­πη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα της ισραη­λι­νής αστι­κής τάξης και τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στην ευρύ­τε­ρη Μέση Ανατολή.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Το χρο­νι­κό του αίματος

Η αλλη­λεγ­γύη στον παλαι­στι­νια­κό λαό αφο­ρά ακρι­βώς αυτό: Το δικαί­ω­μά του να παλεύ­ει για να ζήσει σε ελεύ­θε­ρη πατρί­δα, χωρίς κατο­χή και κατο­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα. Αυτοί λοι­πόν που μιλά­νε για «το δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να» ενά­ντια στην «τρο­μο­κρα­τία», την ίδια ώρα που βομ­βαρ­δί­ζουν νοσο­κο­μεία στη Γάζα και δολο­φο­νούν εκα­το­ντά­δες γυναί­κες και παι­διά, θέλουν να ξεχά­σου­με ότι:

Πάνω από 100.000 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί όλα αυτά τα χρό­νια από τις ισραη­λι­νές στρα­τιω­τι­κές και παρα­στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις. Εκα­τομ­μύ­ρια Παλαι­στί­νιοι ζουν σε προ­σφυ­γι­κούς καταυ­λι­σμούς, καθη­με­ρι­νές είναι οι αιμα­τη­ρές επι­δρο­μές του ισραη­λι­νού κατο­χι­κού στρα­τού στη Δυτι­κή Οχθη.

Μόνο από την αρχή του 2023 και πριν τη νέα όξυν­ση από τις 7 Οκτώ­βρη, πάνω από 220 Παλαι­στί­νιοι είχαν βρει τον θάνα­το από ισραη­λι­νά πυρά. Η δε Λωρί­δα της Γάζας βρί­σκε­ται σε απάν­θρω­πο απο­κλει­σμό εδώ και 16 χρό­νια, με δολο­φο­νι­κούς ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς και χερ­σαί­ες επεμβάσεις.

Πάνω από 5.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι σαπίζουν στις ισραηλινές φυλακές, 1.200 είναι οι «διοικητικοί κρατούμενοι», φυλακισμένοι χωρίς δίκη. Από τις αρχές του 2023, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν συλλάβει περισσότερους από 5.000 Παλαιστίνιους.

  • Η Δυτι­κή Οχθη ελέγ­χε­ται στο 60% από τις κατο­χι­κές δυνά­μεις και έχει περι­κυ­κλω­θεί από το «τεί­χος της ντρο­πής», από «ζώνες ασφα­λεί­ας» και εκα­το­ντά­δες «σημεία ελέγ­χου», επε­κτεί­νο­νται διαρ­κώς οι εβραϊ­κοί εποι­κι­σμοί στα κατε­χό­με­να παλαι­στι­νια­κά εδάφη.

Αυτή είναι η τρο­μο­κρα­τία της κατο­χής που στη­ρί­ζουν ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ και το «δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να που υπε­ρα­σπί­ζο­νται» είναι το «δικαί­ω­μα» του κατο­χι­κού κρά­τους να μην αφή­σει πέτρα πάνω στην πέτρα στη Λωρί­δα της Γάζας. Ο,τι κάνει τόσα χρό­νια στην ψύχρα, χωρίς κανέ­ναν δισταγμό.

Ο ισραηλινός λαός γίνεται έτσι και ο ίδιος θύμα της επιθετικότητας του κατοχικού κράτους, όπως επιβεβαίωσαν και οι πρόσφατες εξελίξεις.

Τη σκλη­ρή αυτή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα ξεσκε­πά­ζουν προ­ο­δευ­τι­κές φωνές και μέσα στο ίδιο το Ισρα­ήλ. Οπως ο γνω­στός Ισραη­λι­νός συγ­γρα­φέ­ας και δημο­σιο­γρά­φος Γκι­ντε­όν Λεβί, του οποί­ου το κεί­με­νο με τίτλο «Το Ισρα­ήλ δεν μπο­ρεί να φυλα­κί­ζει 2.000.000 κατοί­κους στη Γάζα χωρίς να πλη­ρώ­σει οδυ­νη­ρό τίμη­μα», κόλ­λη­σε στον τοί­χο όποιον προ­σπα­θεί να συκο­φα­ντή­σει την αλλη­λεγ­γύη στους Παλαι­στί­νιους και να παρου­σιά­σει τις θηριω­δί­ες του Ισρα­ήλ ως «απά­ντη­ση στην τρομοκρατία».

Οι μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης στον παλαι­στι­νια­κό λαό, που εντεί­νο­νται μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ, στη Βρε­τα­νία, σε χώρες της ΕΕ όπως η Γαλ­λία και η Γερ­μα­νία παρά το μπα­ράζ απα­γο­ρεύ­σε­ων, γκρε­μί­ζουν με πάτα­γο τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά προ­σχή­μα­τα. Ανα­δει­κνύ­ουν ότι τρο­μο­κρά­τες είναι οι ιμπε­ρια­λι­στές, όχι οι λαοί που αγω­νί­ζο­νται για το δίκιο τους. Επι­βε­βαιώ­νουν ότι όποιος θέλει την ειρή­νη στην περιο­χή, πρέ­πει να βάλει πλά­τη στον αγώ­να για να έχουν οι Παλαι­στί­νιοι πατρίδα.

ΠΑΜΕ Καλεί στη συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον λαό της Παλαι­στί­νης την Τετάρ­τη στο Σύνταγμα

Το μήνυ­μα αυτό, που στέλ­νουν και από τη χώρα μας οι πολύ­μορ­φες αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, πρέ­πει να ακου­στεί ακό­μα πιο δυνα­τά από το σημε­ρι­νό μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να: Αλλη­λεγ­γύη στον λαό της Παλαι­στί­νης και στον αγώ­να του ενά­ντια στην ισραη­λι­νή κατο­χή. Καμία συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στο έγκλη­μα. Να απο­συρ­θούν η φρε­γά­τα «Ψαρά» και οι άλλες φρε­γά­τες από την περιο­χή, να παύ­σει κάθε διευ­κό­λυν­ση προς τις ΗΠΑ και το Ισρα­ήλ. Τώρα ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κράτους!

Πηγή Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο