Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννενα: Η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή έχει τη σφραγίδα των αγώνων των οικοδόμων

«Συγ­χα­ρη­τή­ρια, να τα λες λαϊ­κά μέσα στη Βου­λή, να γίνεις η φωνή μας». «Επι­τέ­λους έχου­με έναν δικό μας άνθρω­πο στη Βου­λή», ήταν μερι­κές από τις φρά­σεις που ακού­στη­καν δεκά­δες φορές σήμε­ρα το πρωί, στην περιο­δεία της ΚΟΒ Κατα­σκευών Ιωαν­νί­νων στα για­πιά, με επι­κε­φα­λής τον οικο­δό­μο Νίκο Εξαρ­χο, βου­λευ­τή του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων.

Η συγκί­νη­ση και η χαρά μεγά­λη. Πολ­λοί οικο­δό­μοι επε­σή­μα­ναν πως το απο­τέ­λε­σμα τις εκλο­γής φέρ­νει τη σφρα­γί­δα των αγώ­νων όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια, ενώ πάνω σε αυτή τη δια­πί­στω­ση ο Νίκος Έξαρ­χος τόνι­σε ότι η πραγ­μα­τι­κή μάχη ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή δίνε­ται μέσα στα γιαπιά.

Παράλ­λη­λα έδω­σε υπό­σχε­ση να δυνα­μώ­σει η παρέμ­βα­ση του Κόμ­μα­τος στα εργο­τά­ξια, να μετα­φερ­θούν τα αιτή­μα­τα και οι αγω­νί­ες των οικο­δό­μων για τη δου­λειά και τη ζωή τους στη Βουλή.

Πρό­σθε­τα μετέ­φε­ρε με ζωντα­νό τρό­πο τη συζή­τη­ση των προ­γραμ­μα­τι­κών δηλώ­σε­ων υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι τα μέτρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν απο­τε­λούν πολε­μι­κό ανα­κοι­νω­θέν για την εργα­τι­κή τάξη της χώρας η οποία καλεί­ται να πλη­ρώ­σει για ακό­μη μία φορά την επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα, την ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη κερ­δο­φο­ρία του μεγά­λου κεφαλαίου.

Μέσα από τη συζή­τη­ση επι­βε­βαιώ­θη­κε η σημα­ντι­κή συνει­σφο­ρά του κλά­δου στο δυνά­μω­μα του Κόμ­μα­τος στις εκλο­γές, οι ακλό­νη­τοι δεσμοί των οικο­δο­μών κομ­μου­νι­στών με τους συνα­δέλ­φους τους χτι­σμέ­νοι με αγώ­νες. Τέλος έγι­νε κάλε­σμα συμ­με­το­χής στο γλέ­ντι που διορ­γα­νώ­νει η ΚΟΒ Κατα­σκευών αύριο Παρα­σκευή στις 9 μ.μ. στο καφε­νείο του Θέμη, στις Εργα­τι­κές Κατοι­κί­ες στην Ανθούπολη.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο