Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Νταλάρας: «Ενα μεγάλο Ευχαριστώ στο ΚΚΕ που παίρνει αυτές τις πρωτοβουλίες — Ολες οι γενιές είναι εδώ για να τιμήσουμε τον Γρηγόρη Μπιθικώτση»

«Όλες οι γενιές είναι εδώ για να τιμή­σου­με τον Γρη­γό­ρη Μπι­θι­κώ­τση» σημεί­ω­σε ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας παρου­σιά­ζο­ντας τους άξιους ερμη­νευ­τές που λάμπρυ­ναν τη μεγά­λη συναυ­λία με τη συμ­με­το­χή τους στο στά­διο Πυγ­μα­χί­ας στο Περι­στέ­ρι, που γίνε­ται με πρω­το­βου­λία της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ.

«Αλλά η συγκί­νη­ση είναι ακό­μα πιο μεγά­λη, για­τί εδώ είναι η γει­το­νιά του Γρη­γό­ρη, εδώ δού­λευε για να βγά­λει τα προς το ζην».

Όπως ανέ­φε­ρε ο μεγά­λος μας ερμη­νευ­τής γει­το­νιές, λαϊ­κές γει­το­νιές όπως το Περι­στέ­ρι, το Αιγά­λεω, η Κοκ­κι­νιά, η Νέα Ιωνία και άλλες είναι γει­το­νιές της βιο­πά­λης και του μόχθου. Ανέ­φε­ρε, ακό­μα, ότι «λένε ότι ο πολι­τι­σμός και η χώρα για να προ­ο­δεύ­σει χρειά­ζε­ται λεφτά. Δεν είναι όμως τα λεφτά που φτιά­χνουν τις πατρί­δες. Είναι οι εργά­τες που δίνουν το αίμα τους και τον ιδρώ­τα τους… Και είναι ευτύ­χη­μα που κάποιοι από εμάς δεν ξεχνά­με από πού ξεκινήσαμε».

Απηύ­θυ­νε ένα «μεγά­λο ευχα­ρι­στώ στο ΚΚΕ που παίρ­νει αυτές τις πρω­το­βου­λί­ες» τονί­ζο­ντας: «Αγα­πη­τέ Δημή­τρη αυτό που κάνεις τα τελευ­ταία χρό­νια είναι σπου­δαίο. Παρα­κα­λού­με να το συνε­χί­σεις. Χρεια­ζό­μα­στε ανθρώ­πους με ψυχή, όρα­μα, γνώ­ση και φιλό­τι­μο». Και «ο κόσμος θα ακο­λου­θή­σει όταν βλέ­πει το καλό. Θέλου­με το καλό, το ορθό, το τίμιο, το δίκαιο να γίνει και πάλι μόδα…».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο