Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πρωτούλης: Αρνητικό το ΚΚΕ σε δημοψήφισμα που θα δίνει λαβή στον σκοταδισμό και σε κανιβαλισμό συνανθρώπων

Το ΚΚΕ είναι αρνη­τι­κό στο δημο­ψή­φι­σμα που πρό­τει­νε η εκκλη­σία για τον γάμο ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών τόνι­σε ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος προ­σθέ­το­ντας ότι τεχνη­τά θα διαι­ρεί με ένα ψευ­δε­πί­γρα­φο δίλημ­μα την κοι­νω­νία σε δήθεν προ­ο­δευ­τι­σμό και συντή­ρη­ση και να δίνει λαβή σε σκο­τα­δι­στι­κές, αντιε­πι­στη­μο­νι­κές από­ψεις, σε κανι­βα­λι­σμό απέ­να­ντι σε συναν­θρώ­πους μας που έχουν ομό­φυ­λο σεξουα­λι­κό προσανατολισμό.

Πρό­σθε­σε, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής, στο «Action24» ότι η πρό­τα­ση επι­βε­βαιώ­νει ότι είναι ότι είναι μονο­θε­μα­τι­κό το ζήτη­μα και επί­σης ότι θα πρέ­πει να είχε γίνει δεκτή η πρό­τα­ση του ΚΚΕ για δια­χω­ρι­σμό κρά­τους — εκκλη­σί­ας στην πρό­σφα­τη συνταγ­μα­τι­κή ανα­θε­ώ­ρη­ση που είχαν απορ­ρί­ψει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τον πολι­τι­κό γάμο ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών, ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης σημεί­ω­σε ότι οδη­γεί στην κοι­νή γονι­κή μέρι­μνα και ότι το ΚΚΕ, από τα όσα δήλω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, έχει πάρα πολ­λές ανη­συ­χί­ες διό­τι έχει εκφρά­σει τις δια­φω­νί­ες του πάρα πολ­λά χρό­νια πριν, ιδιαί­τε­ρα σε δύο μεγά­λα ζητήματα.

Το πρώ­το ζήτη­μα είναι η παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα, τονί­ζο­ντας ότι το θέμα αυτό το ΚΚΕ έχει κατα­ψη­φί­σει το 2014 επί Σαμα­ρά που η κυβέρ­νη­ση του ξεχεί­λω­σε τη νομο­θε­σία για την παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα και αυτή τη στιγ­μή είναι η πιο ακραία εμπο­ρι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση του γυναι­κεί­ου σώμα­τος και με τιμή 20.000 ευρώ να βάζου­με μια γυναί­κα να κυο­φο­ρεί και μετά να της το παίρ­νου­με χωρίς κανέ­να δικαί­ω­μα! Τι πρό­ο­δος, τι σκο­τα­δι­σμός είναι αυτό το πράγ­μα; ανα­ρω­τή­θη­κε. Πρό­σθε­σε ότι το ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε και την τρο­πο­ποί­η­ση του νόμου για την παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα που έγι­νε το 2022.

Το δεύ­τε­ρο ζήτη­μα, εξή­γη­σε, είναι η ανη­συ­χία του ΚΚΕ για την δια­γρα­φή των όρων μητρό­τη­τας και πατρό­τη­τας και ανα­ρω­τή­θη­κε τί προ­σφέ­ρει στα ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια και στην ανα­τρο­φή των παι­διών αυτή η δια­γρα­φή και η αντι­κα­τά­στα­ση από γονέα 1 και γονέα 2 όπως προ­βλέ­πει το πιστο­ποι­η­τι­κό γονεϊ­κής σχέ­σης που ψηφί­στη­κε το Δεκέμ­βρη στο ευρω­παϊ­κό κοι­νο­βού­λιο και υπάρ­χει το ενδε­χό­με­νο να γίνει υπο­χρε­ω­τι­κό για τα κρά­τη μέλη της ΕΕ.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο