Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας

Του­λά­χι­στον 50 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους αυτή την εβδο­μά­δα λόγω της κακο­και­ρί­ας που πλήτ­τει τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, όπως ανα­κοί­νω­σαν την Παρα­σκευή (τοπι­κή ώρα) οι τοπι­κές αρχές και μέσα ενημέρωσης.

Οι χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες, οι χιο­νο­πτώ­σεις και ο παγε­τός καθι­στούν τους δρό­μους ιδιαί­τε­ρα επι­κίν­δυ­νους, δια­τα­ράσ­σουν την αερο­πο­ρι­κή κυκλο­φο­ρία, οδη­γούν στο κλεί­σι­μο σχο­λεί­ων και αφή­νουν χιλιά­δες νοι­κο­κυ­ριά χωρίς ηλε­κτρι­κό ρεύμα.

Χιλιά­δες Αμε­ρι­κα­νοί έχουν λάβει προει­δο­ποι­ή­σεις για έκτα­κτα και­ρι­κά φαινόμενα.

Στην πολι­τεία του Τενε­σί (ανα­το­λι­κές ΗΠΑ), το υπουρ­γείο Υγεί­ας έκα­νε λόγο για 14 θανά­τους που προ­κλή­θη­καν από την κακοκαιρία.

Στην Πεν­σιλ­βά­νια (βορειο­α­να­το­λι­κά), πέντε γυναί­κες σκο­τώ­θη­καν την Τρί­τη σε δυστύ­χη­μα με ημι­ρυ­μουλ­κού­με­νο όχη­μα σε έναν αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο, σύμ­φω­να με την αστυνομία.

Πέντε θάνα­τοι που συν­δέ­ο­νταν με τις μετε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες ανα­φέρ­θη­καν επί­σης στο Κεντά­κι (ανα­το­λι­κά), ανέ­φε­ρε σε μια ανα­κοί­νω­ση ο κυβερ­νή­της Άντι Μπε­σί­αρ, ενώ στο Όρε­γκον (βορειο­δυ­τι­κά), τρεις άνθρω­ποι πέθα­ναν από ηλε­κτρο­πλη­ξία όταν ενα­έ­ρια γραμ­μή μετα­φο­ράς ενέρ­γειας έπε­σε πάνω στο αυτο­κί­νη­τό τους στη διάρ­κεια χιο­νο­θύ­ελ­λας την Τετάρ­τη, σύμ­φω­να με την πυρο­σβε­στι­κή υπη­ρε­σία του Πόρτλαντ.

Στο Όρε­γκον, 75.000 άνθρω­ποι είχαν μεί­νει χωρίς ηλε­κτρι­κό το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής, σύμ­φω­να με τον ιστό­το­πο Poweroutage.us και ο κυβερ­νή­της κήρυ­ξε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανάγκης.
Θάνα­τοι ανα­φέρ­θη­καν επί­σης στο Ιλι­νόι (βορειο­α­να­το­λι­κά), το Κάν­σας (κέντρο), το Νιου Χάμ­σαϊρ (βορειο­α­να­το­λι­κά), στην πολι­τεία της Νέας Υόρ­κης (βορειο­α­να­το­λι­κά), του Ουι­σκόν­σιν (βόρεια) και της Ουά­σινγ­κτον (βορειο­α­να­το­λι­κά).

Σύμ­φω­να με τον ιστό­το­πο Flightaware.com, 1.100 αμε­ρι­κα­νι­κές πτή­σεις ακυ­ρώ­θη­καν και άλλες 8.000 είχαν καθυ­στε­ρή­σεις λόγω και­ρι­κών συν­θη­κών, ενώ το κύμα ψύχους ανα­μέ­νε­ται να δια­τη­ρη­θεί σε ορι­σμέ­νες περιο­χές όπως στο κέντρο της χώρας στη διάρ­κεια του Σαββατοκύριακου.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο